BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Őszire fordul az időjárás, több helyen érkezhet az eső

Hétfőn a hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A hét további részében is az őszies időjárás lesz a jellemző.

Hétfőn gyengén felhős és napos, de őszies idő várható, csapadékra nem kell számítani. Eleinte élénk lesz az északi szél, majd délutántól délire fordul a légmozgás – írta hétfő reggeli előrejelzésében a Köpönyeg. A hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Autumn In Bogacs, Hungary
ősz
A hét további részében is az őszies időjárás lesz a jellemző / Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / AFP

Kedden gyengén felhős, napos időre számíthatunk. A nap második felében nyugat felől fokozatosan növekszik a felhőzet, de csapadékra nem kell számítani. A déli szél helyenként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és szórványosan fordul elő kisebb eső, szitálás. Mindössze 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél megélénkül.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult idő lesz jellemző, sok helyen esővel és záporokkal. A szél több helyen megélénkül. A hajnali 6 és 14 fok közötti hőmérsékletek délutánra 11 és 19 fok közé emelkednek.

Pénteken nagyrészt erősen felhős idő várható, helyenként esővel vagy záporesővel. Az északi szél sok helyen megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 12 fok között, míg a legmagasabb 13 és 20 fok között alakul.

Szombaton a nap folyamán fokozatosan csökken a felhőzet, így többórás napsütésre van kilátás. Csapadék nem várható. A hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Megdőlt a budapesti szélrekord, riasztó az őszi előrejelzés is

Megdőlt a fővárosi szélrekord csütörtökön, miután a Magyarországtól északnyugatra örvénylő ciklon előoldalán délnyugati áramlással meleg levegő érkezett a Kárpát-medence fölé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.