BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rengeteget kerestek az amerikai fiatalok a tőzsdén

A fiatal befektetők 10 legnépszerűbb részvénye idén átlagosan 80 százalékos hozamot termelt.

A Tesla vált a harmadik negyedévben az amerikai Y-generáció (Millenials) köreiben, vagyis az 1980 és 1996 között született fiatalok között a legnépszerűbb részvénnyé, ezzel véget vetve az Apple egy évig tartó uralmának – derül ki a tengerentúli Apex Clearing elszámolóház adataiból. Az Apex az említett korosztályhoz tartozó befektetők több mint 1,5 millió értékpapírszámláját vizsgálta meg.

Bár rengetegen kritizálják a még mindig ifjú invesztorok spekulációit, de ezzel csak megmosolyogtatják őket.

Amíg ugyanis az S&P 500 index idén eddig nem egészen 7 százalékkal erősödött, a Tesla az ötszörösére drágult, ami mellett még az Apple 56 százalékos ralija is a futottak még kategóriájába kerül.

Egyébként az Y-generáció az egyetlen korosztály, ahol a Tesla áll az első helyen, az idősebbek, illetve a még fiatalabbak csak a második vagy a harmadik helyre tették az e-autók gyártóját .

Fotó: Angela Weiss / AFP

Hihetetlen, hogy a pandémiás helyzet ellenére év eleje óta a 24-40 évesek befektetési számláinak száma a duplájára emelkedett

– mondta Bill Capuzzi, az Apex első embere. Ráadásul nemcsak a Teslával kerestek, hanem szinte mindennel, amihez csak hozzáértek – tette hozzá. A tíz legnépszerűbb részvényük átlaghozama 80 százalék volt idáig, pedig a 10-ből kettő veszteséges volt.

A fiatal befektetők nem félnek portfólió megváltoztatásától, pillanatok alatt lecsapnak az új lehetőségekre. A legkedveltebb 100 részvény listáján például ebben az évben 30 már lecserélődött.

Összességében elmondható, hogy a vírus romboló hatását kihasználva próbálnak olcsón részvényekhez jutni, miközben óhatatlanul kudarcok is érik őket. A Delta Air Lines esetében például mellényúltak és buktak, viszont a Zoom Video-val 600 százalékot, a DocuSign és a TeladocHealth papírjaival pedig 190, illetve 160 százalékot tettek zsebre. A kedvenc szegmensük pedig természetesen a tech-részvények szektora.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.