BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Előbb jön a Nintendo Switch 2, túl nagyot szólt a PS5 Pro

Úgy tűnik, hogy a Nintendo megijedt a PS5 bejelentésétől és a lovak közé csapott, hogy ne maradjanak le a Sonytól. Egy új jelentés szerint ugyanis előrébb hozták a Switch 2 megjelenését, ami már a következő fél éven belül megjelenthez, és akár pár héten belül le is leplezhetik.

Egy új jelentés szerint a Nintendo következő konzolja, a Switch 2 a vártnál hamarabb fog megjelenni, válaszul a Sony PS5 Prójára, valamint úgy tűnik, a kézikonzol ára is kiderülhetett, ami az eddigi pletykákat erősíti meg. A Nintendo sosem volt kiszámítható, viszont egyre több információ lát napvilágot a Switch 2-ről, melyek szerint akár egy újabb hardverfejlesztés is a küszöbön állhat.

Előbb jön a Nintendo Switch 2, túl nagyot szólt a PS5 Pro
Előbb jön a Nintendo Switch 2, túl nagyot szólt a PS5 Pro / Fotó: Northfoto

A Nintendo még nem fedte fel, hogy mit takar pontosan a Switch 2, ami egyelőre nem is a hivatalos megnevezése a kézikonzolnak. Annyit viszont már elárultak, hogy a termék valamikor jövő év áprilisa előtt fog megjelenni, de egy csomó pletyka arra utalt, hogy a konzolt a következő hat héten belül le is leplezik – ez úgy tűnik, egyre valószínűbb, viszont ez biztosan befolyásolná a mostani Swtich karácsonyi eladásait.

Egy új jelentés azonban azt sugallja, hogy a Nintendo felgyorsíthatja terveit a PS5 Pro miatt, 

és a pletykák azt támasztják alá, hogy a Switch 2 igenis megjelenik a következő fél éven belül. A Metro szerint a Nintendo vezetői úgy döntöttek, hogy a vállalat következő konzoljának piacra dobását az idei év vége előtti időpontra halasztják – ami még nem feltétlen a megjelenés időpontja –, hogy versenybe szálljanak az új PlayStationnel. A jelentésben az olvasható, hogy „legkorábban a negyedik negyedévben kerül forgalomba” a kézikonzol, további dátum nem olvasható.

Az idei bevezetés azonban nagyon valószínűtlennek tűnik, még akkor is, ha a következő hetekben felfedik a konzolt. A Nintendót ismerve viszont semmi sem lehetetlen, de mégis inkább érdemes egy 2025 eleji megjelenéssel számolni.

Mennyibe fog kerülni a Nintendo Switch 2?

Az eddigi információk szerint az ár a legbizonytalanabb: a PS5 Pro egyelőre túl drágának tűnik az átlagos konzoltulajdonosoknak, így meglehet, hogy a Nintendo megpróbálja meglovagolni a magas árat és alá lőni a saját konzolját. Bár kézikonzolról beszélünk, ami nehezen kerülne 700 dollárba, de természetesen az ár függni fog a teljesítménytől is.

Egyelőre azt tartják biztosnak, hogy a Switch 2 400 dollár körül fog mozogni,

ami jóval olcsóbb, mint a PS5 Pro, sőt, még a Steam Deck is drágább.

Szintén ez a jelentés állítja, hogy a Switch 2 nagyobb képernyővel és „kétképernyős kialakítással” fog rendelkezni – bár nem világos, hogy ez ugyanarra a táblagépre és TV-beállításra vonatkozik-e; a konzol akkumulátorának élettartama és teljesítménye is jobb lesz; valamint szó van a visszafelé kompitibilitásról is. A Switch 2 tehát mindenképpen hatalmas ugrás lesz az elődjéhez képest, most már csak az a kérdés, hogy vajon akkora sikert is tud-e aratni.

A Sony és a Microsoft nagy hátrányban van a Nintendóval szemben: újra hódítanak a kézikonzolok, élükön a Steam Deckkel és az Asus ROG Ally-jal, így a Switch 2 megjelenését nem fogja beárnyékolni az érdektelenség. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.