BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Együttműködik az MBH Bank és a Bank of China

Nemzetközi kapcsolatait erősítette meg az egyik legnagyobb hazai bank. Az MBH Bank együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Bank of China magyarországi kirendeltségével.

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá csütörtökön az MBH Bank és a Bank of China Limited Magyarországi Fióktelepe annak érdekében, hogy hosszú távú, stabil és kölcsönösen előnyös üzleti kapcsolatot hozzanak létre. Az együttműködés legfontosabb célkitűzése, hogy a felek feltárják a közös fejlesztési lehetőségeket mind a pénzügyi szolgáltatások, mind pedig a finanszírozási megoldások terén – írta csütörtöki közleményében a pénzintézet.

MBH Bank és Bank of China
Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá csütörtökön az MBH Bank és a Bank of China / Fotó: Bodó Gábor / MBH Bank

Az MBH budapesti székhelyén aláírt szándéknyilatkozat értelmében az MBH Bank és a Bank of China Limited Magyarországi Fióktelepe hosszú távú együttműködésre törekszik, melynek keretében célként tűzték ki a bankközi tevékenységek erősítését, kiemelten a kétoldalú finanszírozási konstrukciók terén, valamint a pénzügyi termékek kereskedelmének támogatását a kölcsönösen megnyíló piaci lehetőségek révén. A felek elkötelezték magukat amellett, hogy kaput nyitnak ügyfélbázisaik számára a szélesebb körű pénzügyi szolgáltatásokhoz, valamint feltérképezik azokat a területeket, ahol közös erőforrásaik új üzleti lehetőségeket teremthetnek.

„A Bank of Chinával aláírt együttműködési szándéknyilatkozatunk fontos lépés az MBH Bank nemzetközi célkitűzései felé. Hisszük, hogy ez a kapcsolat számos előnnyel jár számunkra a globális piacokhoz való hozzáférés és a folyamataink fejlesztése terén” – árulta el az együttműködés kapcsán Egerszegi Ádám, az MBH Bank igazgatósági tagja, a digitalizációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettes. Hozzátette, hogy az együttműködés új irányokat kínál az MBH Bank számára a globális tőkepiacok felé is, a kínai bankközi pénzpiachoz való közvetlen hozzáférés üzleti lehetőségeket teremthet mind vállalati, mind lakossági ügyfelek számára.

A Bank of China Kína leginkább globalizált és integrált bankja, a világ negyedik legnagyobb pénzintézete. A kínai térség mellett további 64 országban és régióban is megtalálhatók, leányvállalatai pedig a kelet-közép-európai régióban is folytatnak üzleti tevékenységet.

„Az MBH Bank Magyarország egyik vezető pénzintézete, így várakozással tekintünk a két bank együttműködésének erősítése elé. Azt gondoljuk, hogy a partnerség a kölcsönös értékteremtés mellett jelentősen hozzájárulhat a két ország közötti pénzügyi, kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlődéséhez is” – nyilatkozta Lin Jingzhen, a Bank of China Limited ügyvezető alelnöke.

A bankvezető szerint a Bank of China céljai összhangban vannak az MBH Bank célkitűzéseivel, hogy modern pénzügyi szolgáltatásokat nyújtson lakossági, vállalati és intézményi ügyfeleknek, miközben kapcsolódik a globális pénzpiacokhoz.

Stratégiai megállapodást kötött az MBH Bank a Magyar Kórházszövetséggel

Szeptember elején stratégiai megállapodást írt alá az MBH Bank a Magyar Kórházszövetséggel (MKSZ), amelynek célja, hogy kedvező pénzügyi konstrukciókat, megoldásokat biztosítson az MKSZ tagkórházai és azok dolgozói számára, valamint hogy fejlessze az MBH Bank dolgozóinak egészségét, egészségtudatosságát. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.