BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eddig több mint 35 ezer ember támogatásához járult hozzá az MBH Bank Tudatos segítség programja

Egyéves stratégiai partnerségét ünnepli az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet. A két fél továbbfejleszti a tavaly ősszel indult Tudatos segítség programot, és új programelemek kidolgozását kezdik meg.

Jelentős eredményeket hozott az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet egy éve fennálló stratégiai partnersége – hangzott el a két fél által rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón. Az MBH Bank és a segélyszervezet közötti, 2023 májusában kötött megállapodás keretében a hitelintézet évi százmillió forinttal támogatja a segélyszervezet munkáját. 

MBH Bank, Ökumenikus Segélyszervezet
Az MBH Bank elnök-vezérigazgatója szerint hosszú távú együttműködésre készülnek az Ökumenikus Segélyszervezettel / Fotó: MBH Bank

A felek emellett – az együttműködés részeként – tavaly ősszel indították útnak az MBH Tudatos segítség programot, amely három pillér mentén segíti a szociálisan hátrányos helyzetben lévő embereket. A program hosszú távú célkitűzése 

  • a rászoruló családok energetikai és pénzügyi tudatosságának növelése, 
  • az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja fenntarthatóságának támogatása és 
  • különböző egyszeri krízistámogatások nyújtása.

Komoly eredményeket értek el

Az együttműködés megkezdése óta számos kézzelfogható eredményt értek el: az Országos Segélyközponton keresztül összesen több mint 35 ezer embernek nyújtott segítséget az MBH Banktól érkező támogatás. Az energetikahatékonyságot célzó programelemmel több mint 200 család életében hozott pozitív és hosszú távú változást az otthonaik korszerűsítésével, például tönkrement, elavult háztartási gépeik cseréjével. 

A kezdeményezésen keresztül krízistámogatásban több mint ötezer fő részesült az egy év alatt (ilyen az élelmiszer- vagy higiénés csomag, gyógyszertámogatás, tanszer- vagy ruhaadomány), és további 25 ezer ember megsegítéséhez járultak hozzá. A két szervezet által közösen megvalósított pénzügyi kiadvány és weboldal a hátrányos helyzetű csoportoknak ad át célzott ismereteket pénzügyeik kezelésére, a kétezer darab pénzügyi kisokos összeállításában pedig a hitelintézet szakértő kollégái is közreműködtek.

Mint az ország egyik vezető pénzintézete, felelősségünk túlmutat a gazdasági szerepvállaláson, elkötelezettek vagyunk amellett, hogy hozzájáruljunk a társadalom jólétéhez, a fenntartható fejlődéshez, hogy hosszú távú értékeket teremtsünk mind a jelen, mind a jövő generációi számára. Ebben a munkában kiváló partnerünk az Ökumenikus Segélyszervezet, akivel közös célunk, hogy hosszú távon érezhető támogatást nyújthassunk a nehéz körülmények között élőknek, és így fenntartható módon segítsük a rászorulók felzárkóztatását

 – mondta dr. Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója.

Már az első mérföldkőnél is megmutatkozik az MBH Bank Tudatos segítség programjának jelentősége. Az átgondolt szakmai tervezésnek és a hosszú távú, illetve nagyságrendileg példaértékű partneri elköteleződésnek köszönhetően már most is mértékadó eredményeket látunk a támogatott rászoruló családok megsegítésében. Az, hogy nem csupán a bajbajutottak egyszeri krízistámogatásáról van szó, hanem a közös értékek mentén kialakított együttműködés fő célkitűzése a megelőzés és a fenntarthatóság, annak záloga, hogy a rászoruló családok érdemi, akár sorsfordító esélyt kapnak életük megjobbításához – emelte ki Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Fejlesztik a programot

Az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet a partnerség második évében az MBH Tudatos segítség program továbbfejlesztését tűzték ki célul, amelyhez további programelemek kidolgozását kezdik meg. A cél, hogy a rászorulók továbbra is támogatást kaphassanak, amikor nehézségbe ütköznek. A fenntarthatóság jegyében újabb 500 főnek nyújtanak majd hosszú távú segítséget háztartási költségeik csökkentésének érdekében. A felek egy a pénzügyi tudatosságot fejlesztő képregény összeállításán is dolgoznak, amelynek célja, hogy az alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezőket, az értő olvasás hiányával küzdőket is segítsék a megfelelő pénzügyi döntések meghozatalában. Az együttműködés keretében elindul egy pénzügyi családmentorprogram is, amelynek részeként a partnerek egyénre szabott pénzügyi tanácsadást biztosítanak a leghátrányosabb helyzetűeknek – akár személyes látogatások keretében is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.