BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bővül a Magyar Posta partnerprogramja, senki nem marad szolgáltatás nélkül

A vállalat országszerte mintegy 3500 ponton nyújt szolgáltatást. A Magyar Posta minden településen igyekszik jelen lenni, ahol állandó helyszínnel nem tud üzemelni, ott a mobilposta autói végzik a szolgáltatást.

A Magyar Postával szemben tulajdonosi elvárás, hogy költséghatékonyan, ugyanakkor az ügyféligényekhez rugalmasan alkalmazkodó szolgáltatásokat nyújtson. Bár a hatályos jogszabályok szerint a legalacsonyabb lélekszámú településeken elég lenne mobilpostát biztosítani, a vállalat igyekszik fenntartani és kialakítani a postapartneri együttműködéseket – derült ki a Magyar Posta pénteki közleményéből.

Budapest,,Hungary,-,February,27,,2022:,Hungarian,Post,(also,Known
Magyar Posta állampapír
partnerprogram
A Magyar Posta az ország minden szegletét lefedi / Fotó: Shutterstock

A postapartneri program keretében a részt vevő cégek a meglévő vállalkozói tevékenységük mellett nyújthatnak postai szolgáltatásokat, így növelhető az ügyfélkör és az árbevétel, és ezzel is erősödik a vidék megtartóereje. A modell lehetőséget teremt a lakosság számára, hogy a postai szolgáltatásokat továbbra is helyben érhessék el. A posta szerint a postapartneri programot kedvezően fogadták az eddig csatlakozott települések, már több mint 650 postapartner működik az országban.

Az érintett, 1500 főnél kevesebb lélekszámú települések önkormányzatai, vállalkozásai jelenleg és a jövőben is regisztrálhatnak a postapartneri programra, és a Magyar Posta a beérkezett jelentkezések alapján egyeztet az együttműködés kiterjesztéséről. Az egyedi megállapodás létrejöttéig mobilposta biztosítja a szolgáltatást, vagyis a postai szolgáltatás minden magyar településen elérhető marad.

A mobilpostán azok a postai szolgáltatások vehetők igénybe, amelyek egy hagyományos postán, ilyen a csekkbefizetés, levélpostai és csomagküldemények és utalványok feladása és átvétele, POS-terminálon történő bankkártyás pénz be- és kifizetés.

A szolgáltatást a Magyar Posta csaknem 400 mobilposta-autóval végzi, amelyek munkanapokon, meghatározott időszakban menetrendszerűen járják a településeket. Az érintett településeken a házhoz kézbesítés változatlan módon történik, azaz a kézbesítésben a jelenlegihez képest nem lesz változás, a nyugdíjakat is a megszokott kézbesítő fogja hozni.

A hálózat átalakításával a társaság országszerte mintegy 3500 ponton – postán, postapartnerségen, MPL-csomagautomatán, mobilpostán keresztül, Mol, Coop és Media Markt üzletekben – nyújtja szolgáltatásait. A Magyar Posta a hét elején jelentette be, hogy sok fiókban elérhetővé válik a kincstári nyugdíj-előtakarékossági számla. Cél az állampapírban történő megtakarítási lehetőségek szélesítése.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.