BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A postán is kapható lesz a különleges állampapír

Sok fiókban elérhetővé válik a kincstári nyugdíj-előtakarékossági számla. Cél az állampapírban történő megtakarítási lehetőségek szélesítése.

Október 22-től, vagyis keddtől már a dematerializált állampapír-forgalmazásban részt vevő postákon is elérhetővé válik a kincstári nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ-) szolgáltatás. A NYESZ-szolgáltatás postai bevezetésének célja elsősorban az öngondoskodás legbiztonságosabb módjának, azaz az állampapírban történő megtakarítási lehetőségeknek a szélesítése, amelyben az országos hálózattal rendelkező Magyar Posta stabil partner – írta hétfői közleményében a Magyar Államkincstár.

Budapest,,Hungary,-,February,27,,2022:,Hungarian,Post,(also,Known
Magyar Posta állampapír
A Magyar Postán állampapírok mellett a kincstári nyugdíj-előtakarékossági számla is kapható / Fotó: Shutterstock

Kiemelték: a számlanyitás feltétele, hogy az ügyfél már rendelkezzen kincstári értékpapírszámlával. A díjmentes kincstári értékpapírszámla és a NYESZ egyaránt azonnal megnyitható a kijelölt postákon. Az államkincstár szerint

aki ilyen formában takarékoskodik, személyijövedelemadó-visszatérítésre is jogosult lesz, amelynek mértéke az adóévben teljesített befizetéseinek 20 százaléka, de maximum 100 ezer forint.

Az adó-visszatérítést a NAV a nyugdíj-előtakarékossági számlára utalja, ahol az összeg további állampapír-vásárlásra lesz használható. A NYESZ-t bárkinek érdemes megnyitnia, aki ki tudja használni a 20 százalékos adó-visszatérítést, és tíz évig a számlán tudja hagyni a megtakarítását.

Állampapírok széles választéka kapható a postákon

A kincstári NYESZ-re valamennyi lakossági ügyfél által vásárolható forintalapú állampapír megvásárolható. A postákon a NYESZ-re kizárólag a Magyar Posta által forgalmazott állampapír vásárolható.

A NYESZ-ről további információk a www.allamkincstar.gov.hu honlapon találhatók. Az állampapírt értékesítő posták listája megtalálható a www.posta.hu honlapon.

Az akcióban most egy nyereményjátékot is hirdettek a részt vevő szervezetek. Aki november végéig nyit nyugdíj-előtakarékossági számlát, akár a postán, akár a kincstárban, részt vehet az egymillió forintos fődíjú nyereményjátékon is. Ennek feltétele a számlán legalább 100 ezer forint értékű állampapír-vásárlás. A nyereményjátékban összesen 10 millió forint értékű, állampapír vásárlására beváltható utalvány, valamint egyedi ajándékcsomagok találnak gazdára. A játék további részletei és a részvételhez szükséges regisztráció a Magyar Államkincstár weboldalán érhető el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.