BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Törökország az őszi szünet slágere - mutatjuk, hova utaznak most a legtöbben

Idén is rögtön az őszi iskolaszünet első napján száll repülőre a legtöbb magyar, és most is Spanyolországba, Olaszországba és az Egyesült Királyságba repülnek a legtöbben. Tavaly nem szerepelt viszont a top 10-ben Törökország, ahová másfélszer annyian utaznak idén, mint tavaly, és így a negyedik legnépszerűbb ország lehet a közelgő szünet időszakában. Felkerült a legnépszerűbb őszi úti célok listájára most az Amerikai Egyesült Államok is a Kiwi.com foglalási adatai szerint. Az átlagos repülőjegyárak 11 százalékkal emelkedtek, majdnem minden ötödik utazó kihasználja a meghosszabbított őszi szünetet, és hét–tíz napot tölt pihenéssel.

A közelgő őszi szünetben ismét Spanyolország a legnépszerűbb ország, és London a legnépszerűbb város a repülős úti célok listáján, de egyre több honfitársunk szeretne távolabbi országokat is felfedezni – jelezte a Kiwi.com a friss foglalási adatokat összegezve.

Girl,Traveler,Vacations,On,Hotel,Terrace,In,Beautiful,Destination,In
Törökország az őszi szünet egyik nagy sztárja lett / Fotó: Shutterstock

Törökország és Isztambul felívelőben

Ahogy tavaly, úgy idén is rögtön az őszi szünet első napján száll repülőre a legtöbb magyar a Kiwi.com foglalási adatai szerint. Országok között nincs változás a top 3 helyezettben, most is 

Spanyolországba, 

Olaszországba és 

az Egyesült Királyságba repül a legtöbb honfitársunk a 2024. október 10-ig leadott foglalások alapján az őszi szünetben. 

Tavaly nem szerepelt viszont a top 10-ben 

Törökország, ahová másfélszer annyian utaznak idén, mint tavaly, és így a negyedik legnépszerűbb ország lehet

a közelgő szünet időszakában. 

Felkerült továbbá a top 10-es listára az Amerikai Egyesült Államok is.

Törökország népszerűségének növekedését stratégiai elhelyezkedésének és a légi összeköttetések megnövekedett számának tulajdonítja Dmytro Malytskyi, a Kiwi.com vállalati megoldásokért és légitársasági kapcsolatokért felelős igazgatója. 

Hozzátette:

Isztambul fontos légi közlekedési csomóponttá vált, és nemcsak Európa kapuja, hanem megfizethető járatokat kínál más ázsiai országokba is, 

amelyek egyre népszerűbb célpontok. 

A versenyképes repülőjegyárak és a régió kulturális és természeti kincsei a turisták számára Törökországot kiemelkedően vonzó úti céllá teszik, amit tovább fokoz a számos légitársaság által kínált csatlakozó járatok virtuális összekapcsolhatósága – mondta Malytskyi. 

London, Milánó, Róma az élen

A városok között London továbbra is viszi a prímet, de a második helytől már megváltozott a helyzet tavalyhoz képest. 

Milánóba 42, Rómába pedig 36 százalékkal több magyar repül most az őszi szünetben 

a Kiwi.com foglalási adatai szerint, 47 százalékkal több honfitársunk utazik Isztambulba és közel 10 százalékkal több Koppenhágába. 

A top 10-es listára kerülő városok közül a legnagyobb népszerűségi ugrást Malaga tudhatja magáénak: ide 62 százalékkal több magyar repül idén, mint tavaly.

 

Messzire repülni olcsóbb lett

A távolabbi célállomások népszerűségének növekedését a repülőjegyárak alakulása is alátámasztja. 

A repülőjegyek átlagára 11 százalékkal nőtt tavalyhoz képest a vizsgált időszakban, 

idén átlagosan 163 euróért vehettünk repülőjegyet az őszi szünet időszakára. A rövid, azaz 1500 kilométeren belüli úti célok átlagosan 117 euróba kerülnek. 

Leginkább a közepes, 1500 és 4000 kilométer közti járatok átlagára nőtt (közel 25 százalékkal); ezekért a járatokért átlagosan 192 eurót kell fizetnünk. A hosszú, azaz 4000 kilométeren túli járatok viszont átlagosan mintegy 5 százalékkal kevesebbe kerülnek, mint tavaly, így idén az őszi szünetben átlagosan 528 euróért szelhetjük át repülővel az óceánt.

Az őszi szünetben repülővel utazók átlagosan 5,15 napot töltenek választott desztinációjukon. Majdnem minden ötödik kihasználja a meghosszabbított őszi szünetet, és 7-10 napot tölt pihenéssel, városfelfedezéssel. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.