BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állampapír: most kell megrohanni az értékesítési pontokat, mielőtt megvágják a kamatokat

Mérséklődik a MÁP Plusz, a FixMÁP, valamint az egyéves és kétéves kincstárjegy kamatlába is.

Még október elsejéig be lehet vásárolni a jelenleg futó állampapír-sorozatokból a Magyar Államkincstárnál és az értékesítésre felhatalmazott pénzintézeteknél, valamint befektetési szolgáltatóknál – írta a Világgazdaság kérésére az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).  

LUS_IMG_4517 állampapír
Az állampapírok kamata is csökken / Fotó: Kallus György

A szeptemberi vásárlás pedig magasabb kamatokat jelent, hiszen miután kedden a Magyar Nemzeti Bank 25 bázisponttal, 6,5 százalékra vágta az alapkamatot, pontosan ugyanennyivel csökkenti a lakossági állampapírok és a kincstárjegyek kamatát is az ÁKK.

Az október elejétől kibocsátott új sorozatokban a MÁP Plusz kamata a mostani 6-7 százalékos lépcsős kamatozásról 5,75–6,75 százalékra csökken, vagyis az eddigi éves átlagos 6,5 százalékos kamat 6,25 százalékra százalékra esik vissza. A FixMÁP eddigi 6,75 százalékos kamata 6,5 százalékra mérséklődik, míg az egyéves kincstárjegy kamata 5,5 százalékra, a kétéves kincstárjegyé pedig 6 százalékra zsugorodik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.