BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar Telekom: még 20 százalékos hozam lehet a részvényben

A Santander Brokerege Poland céláremelése alapján ötödével lehet alulértékelt a hazai távközlési papír, az idei 60 százalékos drágulást követően is. A Magyar Telekom vételre ajánlott a varsói brókerháznál.

Új céláremelés is hajthatja tovább a Magyar Telekom részvényeinek idei raliját, ezúttal ugyanis Varsóból érkezett optimista prognózis a hazai blue chip részvényre.

Magyar Telekom, részvény, célár, LUS_IMG_6436Magyar Telekom
Ötödével érhet többet a Magyar Telekom / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Santander Brokerage Poland friss elemzésében 107 forinttal toldotta meg eddigi árfolyam-várakozását, immár 1285 forintra taksálva a hazai távközlési papír értékét.

Ez alapján 20 százalékkal drágulhat a részvény a következő 12 hónap során. A tekintélyes hozampotenciál mellett továbbra is vételre ajánlják a Magyar Telekomot.

A távközlési vállalat elemzői renoméja ezzel tovább javult, a részvényeket követő négy brókerház egybehangzóan vételt javasol. Az LSEG adatbázisában szereplő konszenzusos célár 1175 forint, ami mintegy 9,5 százalékos emelkedést vetít előre.

Október elején az Erste srófolta fel árfolyamcélját, ugyancsak 20 százalék körüli alulárazottságot azonosítva a részvénynél, melynek fő vonzereje a magas osztalék lehet a következő években. Az Erste 1245 forintra várja a kurzust, a másik osztrák nagybank, a Raiffeisen pedig 1200 forintra értékeli.

A Magyar Telekom részvényei 0,9 százalékot erősödtek hétfőn 15 óráig, idén pedig már több mint másfélszeresére drágult a papír.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.