BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Bentley Unveils Continental GT Speed - It's Most Powerful Car Ever
Bentley Continental GT Speed
autó
plug-in hibrid

A Bentley összerakott egy 782 lóerős plug-in hibrid gépszörnyet

A Bentley luxusmárka egy új, plug-in hibriddel hódítaná meg a vásárlók szívét. A Continental GT Speed egyszerre elegáns és sportos autó, a motorháztető alá pedig 782 lovat zártak. A Bentley elhagyta a korábban használt 12 hengeres motort, az új autóba egy V8-as került. Az így elhagyott lóerőt a konnektorról tölthető villanymotor pótolja.

A Bentley legújabb autója egy V8-as motorral felszerelt, konnektorról tölthető hibrid hajtással felszerelt gépszörny. Az angol márka a Bentley Continental GT-vel menti át a klasszikus luxus autózást a modern korba.

Bentley Unveils Continental GT Speed - It's Most Powerful Car Ever
Bentley Continental GT Speed
autó
plug-in hibrid
Bemutatkozik a Bentley Continental GT Speed / Fotó: ZUMAPRESS.com

A Bentley Continental GT Speednek megkérik az árát. 

Becslések szerint nagyjából 110 millió forintnál kezdődik az ára, 

de ennél valószínűleg többet kell érte letenni az asztalra.

A Player.hu írt bemutatót az új Bentley-ről, aminek megevezésénél nagy hangsúlyt kapott az egyediség. Ennek szellemében az autó bármilyen fényezéssel megvásárolható, illetve a belső tér színei is személyre szabhatók. A Continental GT ovális fényszórókat kapott, mai kissé retro hatást kölcsönöz neki. Természetesen a fényt elektronikusan vezérelt LED égők adják.

A világ legdrágább autói még a dollármilliomosok pénztárcáin is nyomot hagynak

Az átlagember, ha autóvásárlásban gondolkozik, ritkán jut el még a Tesláig is, pedig Musk autóinak ára töredékét sem éri el az alábbi toplista szereplőinek. Mutatjuk, melyek a világ legdrágább autói!

Az autó üléseit 20 irányba lehet mozgatni, hogy mindenki megtalálhassa a legkényelmesebb szöget a hosszabb utakhoz. Memória funkciót, ülésfűtést és szellőztetést is kaptak a helyek. Külön érdekesség a wellness program, ami átmozgatja az utasokat az autóban ülve, ha arra lenne szükség.

A kocsiban egy nyolcfokozatú automata váltó van. A műszerfalat egy 12,3 colos érintőképernyő váltja ki, mellette 3 analóg órával.

Bentley Unveils Continental GT Speed - It's Most Powerful Car Ever
Fotó: ZUMAPRESS.com

Talán furcsa lehet, hogy a korábbi tizenkét hengeres motor helyett egy V8-as van a motorháztető alatt. Ez önmagában 600 lóerős, de a gyártó azt ígéri, hogy a maradék lovakat a Ultra Performance Hybrid rendszer pótolja majd.

Elektromos meghajtással 140 kilométer per órás sebességre képes, a villanymotort pedig egy 25,9 kilowatt órás akkumulátor táplálja. Mindent beleadva a kocsi 782 lóerős teljesítményre képes. Ezzel 3,2 másodperc alatt gyorsul induló helyzetből 100 kilométer per órára, a végsebessége pedig 335 kilométer per óra.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.