BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kié a valódi Traubi? Addig is, egy kis nosztalgia

A két magyar Traubi-gyártó cég kizárólagosságot akar - tudósít a Híradó.

Már több mint egy évtizede folyik a csata arról, kié a valódi Traubi. Vádat emeltek a napokban a Traubi egyik gyártója ellen - a rendszerváltás előtti időszak egyik jelképének számító üdítőért két cég küzd.

Az ügyészség szerint egyikük annak ellenére használja a Traubisoda nevet, hogy tudnia kellene, a védjegy nem az övé. A két magyar Traubi-gyártó cég pedig kizárólagosságot akar. Már több mint egy évtizede folyik a csata arról, kié a valódi Traubi.

"Csak a balatonvilágosi az igazi Traubi" - Ezt az a Salamon Berkowitz mondja, aki ellen most emeltek vádat áru hamis megjelölése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt. Ennek ellenére ragaszkodik az álláspontjához. " 

Az itt szereplő adatok szerint a Traubisoda név és a dizájn tulajdonosa egy osztrák cég, jogos használója pedig a debreceni Ráthonyi Kft. A cég ügyvédje azt mondja: már több polgári pert megnyertek a Traubi Hungária Zrt. ellen, mire eljutottak a mostani büntetőeljárásig.

Ráthonyi Rita - a Ráthonyi Kft. jogi képviselője: "A bírósági ítéletek végrehajtása nem volt igazából eredményes, mert a bitorlás tovább folytatódott, és most már a nyomozóhatóság az, aki talán véget tud venni ennek a hamisítási ügynek."

Videók

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.