BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Legjobb évét zárta, mégis csődbe mehet a Knaus

Rövidesen akár csődöt is jelenthet a Knaus Tabbert kempingjárműgyártó konszern magyar leányvállalata.

Noha az elmúlt 16 évben az anyacég leghatékonyabban működő egysége volt, ma azonban egy százmillió forintos tartozás kifizetése is problémát okozhat a nagyoroszi társaságnak. Pedig a Knaus Tabbert Kft. fennállása legjobb üzleti évét zárta július végén, és a nyáron készült el a cég saját fejlesztésű Box Star lakóautóinak összeszerelésére a százmillió forintba került 1100 négyzetméteres gyártócsarnok.

A nagyoroszi termelés felfutása annak fényében számít igen jó eredménynek, hogy a Knaus csoport fő piacán, Nyugat-Európában augusztus végéig 30 százalékos volt a szűkülés.


A bajok akkor kezdődtek, amikor a Bayerische Landesbank (BL) nem hosszabbította meg a Knaus Tabbert Group GmbH 12 millió eurós hitelét, mivel a cég forgalma az üzleti tervben foglalt 380 millió euró helyett csupán 306 millió lett.

Ráadásul az üzemi eredmény rovatban 8 millió eurós veszteség szerepelt, a saját tőke pedig a 110 milliós mérlegfőösszeg 3 százalékára esett, noha korábban 10 százalék körül volt az arány.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.