BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Megnyugodhatunk"- Szabályozza a melamin mennyiségét Kína

A kínai kormány új ipari standardot vezet be, amelyben meghatározza, milyen mennyiségű melamint használhatnak fel az élelmiszer előállítók.

A kínai Egészségügyi Minisztérium illetékese nemrég elismerte, hogy kis mennyiségű melamin bejuthat a tejtermékek csomagolásába, de a szándékos mérgezést kizártnak tartotta. Hozzátette: jogi felelősségre vonásra számíthatnak a melamin-ügyben érintett cégek.

A melamin megengedhető mennyiségét azoknál a termékeknél a termékeknél határozták meg,  amelyek 15 százaléknál nagyobb arányban tartalmaznak tejport. Eszerint a gyermekeknek készült termékekben a maximális mennyiség 1 gramm, ugyanez a felnőtteknek szánt árukban 2,5 gramm kilogrammonként – jelenti az AP. A kínai hatóságok szerint napi 0.6 grammnál alacsonyabb napi mennyiség nem okozhat egészségkárosodást.

A szennyezettnek ítélt árukban a melamin 6 grammnál nagyobb tömegbe volt jelen kilogrammonként. A kínai kabinet már elismerte, hogy a tejtermékekkel kapcsolatban kaotikus és szabályozatlan az eljárási rend. Ez az első alkalom, hogy az ázsiai ország maximálja a súlyosan mérgező anyag előfordulási arányát, holott ez szinte minden más országban hosszú ideje bevett gyakorlat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.