BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Melamin-szakértőket küld Kínába a Nestlé

A cég közlése szerint jelentős erőket vet be annak érdekében, hogy biztosítsa Kínában készülő tejtermékeinek minőségét. A Nestlé húsz embert mobilizált a probléma megoldásáért.

A Nestlé jelentősnek értékeli azokat a lépéseket, amelyeket a melamin-szennyezés megakadályozása érdekében tett – jelentette ki pénteken a cég európai vezetője. Paul Bulcke tájékoztatása szerint a Nestlé világszerte mintegy ötven munkatársat mobilizálta az élelmiszer-szennyezés kapcsán, közülük húsz szakértő a kínai termelőegységekben biztosítja a megfelelő termelést – írja az AP.

A Nestlé technológiai megoldásokért felelős vezetője szerint a svájci központból utazó munkatársak két speciális gépet is visznek a kínai gyárakba, amely rendkívül kis koncentrációban képes kimutatni a melamin jelenlétét a termékekben.

A melamin-botrány kitörése óta a Nestlé minden, 2008 szeptembere előtt gyártott tejtermékét ellenőrizte. Egyes tajvani és Hong kongi gyárakból származó árukban találtak a szennyező anyagból, annak koncentrációja azonban egyik esetben sem haladta meg az egészségügyi határértéket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.