BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Figyelő főszerkesztőjével erősít a Népszabadság

A Népszabadság Zrt. tulajdonosai, és vezetése az elmúlt évben kialakított stratégiai terveinek megfelelően a Népszabadság Online megújítása után a vasárnapi lap megjelenésével erősíti piaci jelenlétét.

A kiadó Martin József Pétert kérte föl az új, vasárnapi lap főszerkesztői posztjára, aki 2009. január 1-jétől csatlakozik a kiadóhoz és kezdi meg a lap megjelenésének előkészítését, és az új szerkesztőség felállítását.

A 38 éves szakember 2003-tól irányította főszerkesztőként a Figyelő c. hetilapot. Tevékenysége alatt kétszer újult meg az üzleti-gazdasági fókuszú magazin. A csapatához tartozó újságírók több, a minőségi újságírásért járó szakmai elismerést nyertek el, a Figyelő szerkesztősége 2006-ban Pulitzer Emlékdíjat kapott.

A Népszabadság Zrt. gondozásában megjelenő vasárnapi lap koncepcióját tekintve önálló szerkesztőséggel, új tartalommal és korszerű megjelenéssel a Népszabadság eddigi olvasótáborán túl, szélesebb célcsoportot kíván majd megszólítani.

Az új lap főszerkesztője hangsúlyozta, hogy a vasárnapi lap egyszerre ad lehetőséget a legfrissebb információk tálalására, és az elmúlt hét történéseinek hetilapos feldolgozására. A lap indításánál a kiadó modellként tekint a nyugat-európai minőségi lapok vasárnapi kiadására, amikor is az új kiadvány nem a hetedik lapszám, hanem egy önálló, független orgánumként pozícionálja magát a piacon.

Martin József Péter múlt pénteken jelentette be a Figyelő szerkesztőségnek és a menedzsmentnek, hogy december 31-ével távozik a laptól; ha addig nem töltik be a posztját, az új főszerkesztő kiválasztásáig helyettese, Simon Ernő veszi át a szerkesztőség irányítását - olvasható az fn.hu-n.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.