BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyítót az olvasáshoz? Rekord magas a papír ára!

Az évtizedes rekordokat döntögető papírár egyelőre még nem érezteti hatását. A nyomdák viszont nem terveznek radikális intézkedéseket a növekvő költségek ellensúlyozására.

Egyelőre nem lesz kisebb a címke a majonézes flakonon, a könyvesboltok ajtajára sem kerül lakat, csupán néhány napilap, illetve magazin mérete és terjedelme változik a közeljövőben. Az évtizedes rekordokat döntögető papírár még nem érezteti a hatását, sem a nyomdák, sem a lapkiadók nem terveznek radikális intézkedéseket a növekvő költségek ellensúlyozására.

Noha az évente 650-700 tonna papírt felhasználó nyomdaipari vállalkozásokat súlyosan érinti az alapanyagár-változás, a feszesebb költséggazdálkodást a lakossággal nem akarják éreztetni.

A papírbeszerzések a vállalkozások költségeinek átlagosan 50-60 százalékát teszik ki – tudtuk meg a Magyar Nyomda- és Papíripari Szakmai Szövetség főtitkárától.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.