BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem politikai, hanem gazdasági kérdés a Nabucco-projekt

Azerbajdzsán számára nem politikai, hanem gazdasági kérdés a Nabucco-projekt. Az ország elkötelezett az európai gázprojekt iránt, de még számos fontos kérdést tisztázni kell, mielőtt meghozzák a végső döntést - mondta Ilham Aliyev azeri elnök hétfőn Budapesten az MTI-nek és a Duna TV-nek adott interjújában.

Még mindig nyitott a tranzitszerződések és a finanszírozás kérdése, valamint a politikai háttér. Épp ezért az újabb prezentációk bemutatása helyett a budapesti konferencián valamilyen konkrét forgatókönyvben kell megállapodni - hangsúlyozta az államfő.

Azerbajdzsán igyekszik elválasztani a gázkérdést a politikától - mondta Ilham Aliyev. Azerbajdzsánban számos ajánlat van az asztalon, a jelenlegi gázkitermelést pedig teljesen lefedik a már működő vezetékek - tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.