BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most áramot nem kapunk Ukrajnától - A fogyasztók fizetik a felárat

Továbbra sem állapodott meg a magyarországi és az ukrajnai villamosenergia-nagykereskedő – az MVM Zrt. és az UkrInterEnergo – az ukrajnai Burstinból jövő áram behozataláról, így onnan februárban sem importálunk, illetve csak kerülő úton, felárral.

Bár a közüzemet kiszolgáló MVM Zrt. számára egy múlt havi kormányrendelet alapján a Mavir Zrt. már elkülönített 350 megawattnyi, Ukrajna felőli határkeresztező kapacitást, a társaságnak egyelőre nincs mit behoznia.

Tavaly ősszel kapott ugyan egy kis diszkontot tartalmazó árajánlatot az UkrInterEnergo leányvállalatától, az UkrEnergy Trade Zrt.-től, de még egyeztetnek. Miközben tehát a burstini áram alaposan megutaztatva érkezik Magyarországra, az Ukrajna felől bejövő romániai és szlovákiai villamos energia árán is rajta van a kerülő út többletköltsége, ezt a fogyasztók fizetik majd meg.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.