BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyomozás indult az IBM ellen

Az amerikai igazságügy minisztérium vizsgálatot indított az IBM ellen, mert a számítógépes hálózatok (mainframe) gyártói azt állítják, a hardver óriás monopolhelyzetével visszaélve igyekszik kiszorítani őket a piacról.

A mainframe számítógépek nagy teljesítményű hálózatokat alkotnak, amelyek jelentős adatforgalmat bonyolítanak, ilyenek például az ATM-ek működését vezérlő rendszerek. Az IBM a hatvanas évek óta tevékenykedik ezen a területen. Mostanra a cég riválisainak jó része kihullott a piacról, egyes gyártók azonban megpróbálnak olyan technológiákat fejleszteni, amelyek olcsóbb hardverrel is működtethetőek – tudósít az AP.

A Computer és Kommunikációs Szövetség a múlt hónapban nyújtott be panaszt az igazságügyi minisztériumhoz, azzal vádolva az IBM-et, hogy szándékosan inkompatibilissé teszi operációs rendszerét más hálózatokkal. "Az IBM azt mondja a fontosabb ügyfeleknek, hogy ha más rendszert vásárolnak, nem engedik hogy az az ő berendezéseikkel kommunikáljon" – mondta a kereskedelmi csoport vezetője.

Az érdekképviselet cégei között található a T3 Technologies is, amely korábban az trösztellenes felügyeletnél is hivatalos panaszt nyújtott be az IBM magatartása miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.