BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kamerával megfigyelt rendszámtáblák

A közelmúltban mutatta be a Siemens egyik legújabb fejlesztését, amely a rendszámtáblákat automatikusan olvasó és a járműveket egyértelműen azonosító ANPR (Automatic Number Plate Recognition) kamerarendszerek új generációját képviseli.

 Világszerte most kezdik csak felismerni azt a hatalmas potenciált, amelyet az automatikus rendszámtábla-felismerés jelent a forgalomirányítás számára. Az integrált képfeldolgozás automatikusan azonosítja a kamera által szállított képfolyamban a rendszámot és a járművet.

Az olvasási művelet eredményeit a hozzájuk tartozó képekkel együtt a Sicore egy fölérendelt feldolgozórendszerbe továbbítja. Az azonosító rendszer elölről és hátulról egyaránt képes járműveket regisztrálni. Annak érdekében, hogy a rendszer nappali és éjszakai „műszakra” is alkalmas legyen, infravörös LED-ekkel szerelték fel. A kamera minden útmenti szerkezetre – jelzőtábla-hidakra, hídkorlátra és oszlopra is rögzíthető.
A Sicore egy vagy két sávon is képes nyomon követni a járműveket, sőt egyidejűleg egymással szembemenő forgalmat is tud rögzíteni. Az eddigi megoldásokhoz képest kevesebb készülékre van szükség, és a beruházás öszszege is korlátok között tartható. A speciális algoritmusok révén jó néhány ország rendszáma felismerhető.

Parkolóban történő alkalmazásnál a parkolójegy és a rendszám kapcsolódik össze. Kihajtani csak a kocsira váltott parkolójeggyel lehet, ez megnehezíti a parkolóházban a kocsilopást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.