Tegnap vált hatályossá az Európai Unió döntése, amely nyomán Garantáltan Hagyományos Specialitás minősítés kerülhet a hagyományosan készített nápolyi pizzára. Az olasz séfek csaknem negyedszázada harcoltak az uniós eredetvédelemért, amelyet a múlt hónapban megítélt számukra Brüsszel - írja a BBC.
A pizzakészítők szövetsége szerint az eredetvédelem nagy megtiszteltetés, igaz, egyben szigorú szabályokat is jelent. A címre pályázók csak hagyományos alapanyagokkal, többek között bivalytejból készült mozzarellával és San Marzano paradicsommal készíthetik a pizzát.
Az olasz mezőgazdasági termelők szerint a pizzakészítők mintegy negyede nem megfelelő alapanyagokat, például kelet-európai sajtot és ukrán lisztet használ. Olaszország ezzel az első helyen áll a védet termékek mennyiségét tekintve, 180 oltalom alatt álló árujával felülmúlja Spanyolországot és Franciaországot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.