BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Régészeti területre építene az Auchan? Politikai lobbi a háttérben

Bár vannak nehézségek az Auchan a Győr melletti gigaberuháza körül, a projekt sikeréért mind az MSZP, mind a Fidesz megteszi a magáét – írja a Magyar Narancs.

Az Auchan új bevásárlóközpontot építene Győr mellett, ám a 2004-es megállapodás, valamint a 2006-ban elfogadott, máig érvényes rendezési terv alapján kijelölt terület helyett máshol és nagyobb méretekben látna a beruházáshoz.

A környékbeli lakosok és telektulajdonosok, a védett régészeti terület és a Natura 2000-hez tartozó részek érdekeit immár nem veszik figyelembe, és az illetékes hatóságok is inkább elfordítják a fejüket - írja a hetilap.

Az Auchan eredetileg kulturális kompenzációként saját költségén az áruházaktól északra régészeti parkot, és egy skanzent is épített volna, mára azonban ez a terv meghiúsulni látszik. A győri politika egyes körei mindent megtettek azért, hogy a földterület védettségét feloldják, és zöld utat adjanak a beruházásnak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.