BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét lehet intervenciós gabonára pályázni az MVH-nál

A korábban nyertes vállalat visszalépése miatt ismét mintegy 500 tonna intervenciós árpára lehet pályázni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH) – áll a minisztérium közleményében.A pályázati feltételek változatlanok, az ajánlattevőknek előzetesen biztosítékként 10 euró/tonnának megfelelő forintot kell fizetniük. A következő pályázati nap március 9-én szerdán lesz.

Árajánlatot faxon vagy személyesen lehet tenni. Az Európai Unió Bizottsága a piaci árak függvényében dönt a pályázatokról, majd három munkanapon belül az MVH minden érintetett értesít faxon vagy levélben.

Minden érdeklődőnek fontos tudnia, hogy csak olyan kérelmek fogadhatók be, ahol az ajánlattevő a gazdaregiszterben megadta a KKV besorolását. Amennyiben ezt még nem tette meg, akkor az ajánlat benyújtásával egyidejűleg aktualizálnia kell adatait az erre szolgáló G002 formanyomtatványon.

Az MVH októberben több mint 3100 tonna megmaradt intervenciós kukoricakészletet értékesített. Az uniós jogszabályoknak megfelelően a felhalmozott gabonafélék eladására saját hatáskörben akkor van lehetőség, ha annak mennyisége ötezer tonna alá csökken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.