BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: Hosszú távú partnert látunk a GM-ben - 2500 új állás

Hivatalosan is megkezdődött Szentgotthárdon az a szeptemberben bejelentett 500 millió eurós beruházássorozat, amely révén a világ egyik vezető motorgyára lesz a General Motors Powertrain Kft. üzeme.

A magyar kormány hosszú távú együttműködést kínáló partnert lát a General Motorsban – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a helyszínen, hozzátéve: Magyarország azzal segíti Európát, hogy jó befektetési lehetőséget kínál, hozzájárul ahhoz, hogy a termelő beruházások ne hagyják el a régiót.

Az Opel 5,5 milliárd forintos állami támogatást kap szentgotthárdi gyárának bővítéséhez és a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a támogatás öt éven belül megtérül. A beruházás közvetve és közvetlenül mintegy 2 500 munkahelyet teremt a térségben.

Nick Reilly, az Opel/Vauxhall elnöke beszédében elmondta, hogy a világcég Szentgotthárdon háromféle új motorcsaládot fog gyártani, amelyek megfelelnek majd a legmagasabb, Euro-6 műszaki feltételeknek.

A magyar alkatrészgyártók tavaly 400 millió euró értékben szállítottak különböző részegységeket az Opel/Vauxhall csoportnak és anyacégüknek a General Motorsnak. Az Opel/Vauxhall ugyanakkor jelentősen bővíteni szeretné magyarországi beszállítói bázisát, különös tekintettel a General Motors Powertrain kft. üzemének bővítésére.

A tervek szerint a magyar alkatrészipar újabb beszállítói megbízásokat fog kapni az Opel autógyárak és az épülő új szentgotthárdi motorgyár ellátásában. A jövő év végén három új motorcsalád sorozatgyártása kezdődik meg abban a 30 ezer négyzetméteres üzemcsarnokban, amelynek előkészítő földmunkái már hetek óta folynak Szentgotthárdon a General Motors Powertrain gyárban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.