BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevés a pénz a lakások korszerűsítésére

A számottevő megtakarítási lehetőség ellenére a lakosság harmada anyagi okok miatt nem fejleszti otthona energiahatékonysági állapotát – állapította meg a Knauf Insulation a nemzetközi energiahatékonysági nap alkalmából végzett kutatása alapján.

 A felmérésbe bevont 500 magyar ingatlantulajdonos több mint ötöde 30 ezer forintnál többet fizet fűtésre a hideg téli hónapokban, és mindössze 8 százalékuknak kerül a fűtés havi tízezernél kevesebbe.
Bár jócskán csökkenthető lenne a rezsiköltség, a lakosok 44 százaléka semmilyen energiahatékonysági beruházást nem végzett otthonán az elmúlt öt évben. De a megkérdezettek közel háromnegyede úgy nyilatkozott, a közeljövőben tervez ilyen célú korszerűsítést; az esetek több mint harmadában szigetelésre gyűjtenek.

Ennek fő oka, hogy a szigetelésbe fektetett összeg 2-4 év alatt megtérül, ezt követően pedig minden, szigetelésbe fektetett egy forint hét forint hasznot hoz. „A tulajdonosok többsége 100 és 300 ezer forint közötti összeget tud ingatlanának energetikai fejlesztésére fordítani, ez igen alacsony összeg egy szakszerű, jó minőségű beruházáshoz” – mondta Aszódy Tamás, a Knauf Insulation Kft. ügyvezető igazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.