BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A világ egyik legszebbje a panoráma a Budai Várból

A népszerű utazási véleménymegosztó portál, a Tripadvisor.com 2012. márciusában egy tízes listát közölt a világ legszebb kilátással rendelkező szállodai szobáiról. A Hilton Budapest az 5. helyet kapta ezen a rendkívül impozáns listán.

Az UNESCO Világörökség részét képező Budai Várnegyed biztonságot nyújtó környezetében, a Mátyás templom mellett található a Hilton Budapest, amely Pintér Béla tervei alapján, 1977. január 1-én nyílt meg. A szálloda egy XIII. században alapított dominikánus rendi templom és kolostor rekonstruált romjaira épült, tökéletes harmóniát teremtve a múlt és a jelen építészeti stílusai között – írja a Turizmus Online.

Érdekessége, hogy két nevezetes műemléket foglal magába. Északi szárnya a középkori Szent Miklós dominikánus kolostor maradványai felett emelkedik, déli szárnyát pedig az 1770-es évek végén épített egykori jezsuita kollégium fala díszíti. A kettő között a kolostortemplom romjai és egykori tornya magasodik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.