BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leállt a Magyar Nemzet - ők is tiltakoznak

Sötét kezdőlappal tiltakozik a Magyar Nemzet online kiadása a reklámadó ellen. Az mno.hu-ra kattintva egyetlen felirat látszik: Tiltakozunk a reklámadó bevezetése ellen.

A kormánybarát lapnak nem ez az első kiállása a terv ellen, amely a médiát akár 40 százalékos büntetőadóval is sújtaná. Keddi vezércikkükben - egy nappal a törvényjavaslat benyújtása után - azt írták: "a kétharmad most valóban rá akar lépni a sajtószabadság torkára. A reklámadónak ugyanis sem más értelme, sem más üzenete nincs".

Ahogy fogalmaztak: "A reklámadó pórázra veszi a médiát, s hogy a nyakörv szoros vagy laza, és a közös séta tempója lassú vagy gyors, az már csak kormányzati elhatározás kérdése lesz. A reklámadó csökkenti a média forrásait, megnehezíti a munkáját, korlátozza a hatékonyságát, akadályozza a feladatai ellátását. Vajon miért van erre szükség? Jelen állás szerint a kereskedelmi televíziók fizetnék a legtöbb adót. Büntetésből, mert az emberek kereskedelmi televíziókat néznek? Ám ezek az emberek ugyanazok az emberek, akikre a kormány oly sokszor, mondhatni állandóan hivatkozik, mármint hogy az ő helyzetükön próbál javítani".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.