BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felfüggesztették az állam kishantosiak és Greenpeace elleni perét

Érdemi tárgyalás nélkül felfüggesztette a bíróság a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet által a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Greenpeace Magyarország ellen indított pert.

Érdemi tárgyalás nélkül függesztette fel ma az ügyben eljáró bíróság a magyar állam nevében eljáró Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) által a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Greenpeace Magyarország ellen indított pert.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon a magyar állam azért indított kártérítési pert a két alperes ellen, hogy azok térítsék meg számára a haszonbérleti díjkiesést, ami abból adódott, hogy a két szervezet akadályozta az új földbérlők birtokba lépését. Ezzel pedig haszonbérleti díjtól esett el az NFA, miközben a birtokvédelem biztosítására magán őrzővédő szolgáltatást kellett igénybe venni. A kártérítés együttes összegét az állam 14 millió forintban jelölte meg.

A bírósági tárgyalást megelőzően civilszervezetek aktivistái és szimpatizánsai,  valamint néhány ellenzéki politikus demonstrált a Pesti Központi Kerületi Bíróság épülete előtt az eljárás miatt és a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ mellett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.