BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Alibaba is megismerkedett Feriheggyel

A Budapest Airport (BUD) Zrt. is részt vett azon a kínai–magyar logisztikai fórumon, melynek célja, hogy a Magyarország és különösen a BUD által kínált lehetőségeket bemutassák.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret működtető Budapest Airport (BUD) Zrt. is részt vett a napokban a Sanghajban rendezett kínai–magyar logisztikai fórumon, amelynek az volt a célja, hogy a Magyarország és különösen a BUD által kínált lehetőségeket bemutassák az olyan nagy, piacvezető kínai logisztikai vállalatoknak, mint amilyen például az Alibaba.

Forrás: Veres Viktor

Az ilyen cégek nagy mennyiségű árut exportálnak Kelet-Közép-Európába. „A regionális terjesztésben szeretnénk mi is partnerként részt venni” – mondta René Droese, a Budapest Airport cargoüzletágért is felelős ingatlangazdálkodási igazgatója. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője az elmúlt három évben aktívan kapcsolatokat keresett és épített Kínában, a sanghaji régió legfontosabb szereplőivel. A BUD együttműködési megállapodást írt alá a Ningpói Nemzetközi Repülőtérrel a két régió közötti kereskedelmi kapcsolatok élénkítése érdekében.

Számos európai uniós repülőtérrel ellentétben Ferihegyen minden lehetőség adott a cargoüzletág bővítéséhez; a logisztikai fejlesztésekhez szabad futópálya-kapacitás és kiterjedt repülőtéri területek is rendelkezésre állnak. Épp az idén nyáron adnak át két nagy logisztikai bázist a TNT és a DHL Express részére, miközben megkezdődtek a Cargo City kivitelezésének előkészületei.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.