Három magyar sajt is dobogóra került a Tours–ban a napokban zajló Mondial du Fromage-on. A sajtok legrangosabb világversenyén több mint félezer terméket értékelt a nyolcvantagú zsűri, az indulók között a hagyományos sajtkészítő nemzetek mellett számos ország jelen volt, első alkalommal vett részt a megmérettetésen hazánk mellett Brazília és Japán. (Az igazán nagynevű sajtok akár banki fedezetet is jelenthetnek.)
A magyar sikereket két kategóriában érték el a tejtermékek: a kemény sajtok versenyén a Sümeg környékéről származó Ranolder sajt aranyérmet, a kilenc hónapig érlelt magyaralmási Pater ezüstérmet kapott, a félkemény kategóriában a Panarella lett ezüstérmes.
– Fantasztikus visszacsatolás ez számunkra, hiszen sok évvel ezelőtt éppen azért indítottuk el Magyarországon a Nemzetek Sajtversenyét, hogy a hazai közönséggel minél több különlegességet megismertessünk, a magyar sajtok pedig bekerüljenek a nemzetközi gasztronómia vérkeringésébe – mondta Gábossy Ádám, a magyarországi Nemzetek Sajtversenyét szervező Szega Camembert Kft. ügyvezetője.
Szerinte a hazai tejgazdaságban és sajtkészítésben megvan a potenciál arra, hogy egyre jobb minőségű termékeket állítson elő. A franciák, olaszok, németek és az amerikaiak komoly potenciált látnak a magyar sajtban, a háromnapos esemény alatt több országgal is tárgyalások kezdődtek a lehetséges forgalmazásról – tette hozzá Gábossy Ádám.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.