BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyeljen, ha a hétvégén a fővárosban közlekedik

Az augusztus 20-i rendezvények miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest belvárosában az ünnepi hétvégén.

Az augusztus 19-i és 20-i budapesti programok biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében Budapesten a BRFK és a BKK forgalmi változtatásokat vezet be.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Augusztus 18-án reggel 6 órától augusztus 21-én reggel 6 óráig lezárják a gépjárműforgalom elől a Döbrentei utcát, az Ybl Miklós teret, a Lánchíd utcát, a Várkert rakpartot, a Döbrentei utcát, a Clark Ádám teret, az Alagút utcát, a Lánchidat, a Fő utcát, valamint a Bem rakpart a Szilágyi Dezső térig – olvasható az augusztus20.kormany.hu oldalon.

A légi- és vízi parádé illetve a tűzijáték biztonságos lebonyolítása érdekében augusztus 19-én 22 órától augusztus 20-án 22.30-ig, valamint augusztus 21-én 00.30 -05.00 óráig a gépkocsiforgalom elől elzárják a Pesti alsó rakpartot a Margit hídtól a Havas utcáig.

Szintén a légi- és vízi parádé, illetve a tűzijáték miatt lezárásra kerül augusztus 20-án 07.00 órától augusztus 20-án 22.30 óráig, továbbá augusztus 21-én 00.30 -05.00 óráig a Budai alsó rakpart az Üstökös utcától a Lágymányosi hídig.

Az augusztus 20-i tûzijátékot lebonyolító Nuvu Kft. szakembere tûzijátékbombákat telepít egy uszályra a csepeli szabadkikötõben 2017. augusztus 16-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A tűzijáték biztonságos lebonyolítása érdekében augusztus 20-án 18.00 órától 22:30 óráig a Lánchíd teljes hosszában lezárásra kerül a gyalogos forgalom elől.

A Szent Jobb körmenet biztonságos lebonyolítása érdekében augusztus 20-án 16.00 órától 22.30 óráig lezárásra kerül a gépjárműforgalom elől a Budapest V. József Attila utca, a Széchenyi tér és az Arany János utca. Emellett felhívjuk a programokra érkezők figyelmét, hogy 2017. augusztus 18-án üzemkezdettől augusztus 20-án üzemzárásig nem közlekednek a 19-es és a 41-es villamosok a Bem rakparton és a Várkert rakparton. A 2-es villamos rövidített útvonalon közlekedik a Közvágóhíd és a Március 15. tér között. A 16-os autóbuszok valamint a 105-ös autóbuszok mindkét irányban az Erzsébet híd felé terelve szállítják az utasokat. Az 5-ös HÉV Szentendréről és Békásmegyerről augusztus 20-án csak a Margit hídig közlekedik.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az ünnepi programok idején a 2-es metró sűrített járatokkal áll az utasok rendelkezésére a teljes szakaszon. Nagy tömeg esetén a Batthyány téri állomás kiiktatásra kerülhet, erről folyamatosan informálják majd a közlekedésben résztvevőket – tájékoztatnak a szervezők. A BKK forgalomirányító szakemberei a helyszíneken segítik a lakosság tájékoztatását a BKV járműveinek közlekedési változásairól. Emellett arra kérik azokat, akik a Balatonról érkeznek augusztus 20-án, hogy indulásuk tervezésénél mindenképpen vegyék figyelembe a megnövekedett forgalmat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.