BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Munkahelyek szűnhetnek meg a Tescónál

Az anyavállalat utasítására újabb átszervezés zajlik a magyarországi Tescónál. A vevőszolgálatok munkaköreinek összevonása több száz dolgozót érinthet a hipermarketekben, közülük lesz, akinek megszűnik a munkája az áruházláncnál – értesült a Magyar Idők.

Több száz munkavállalót érinthet az a magyarországi Tesco hipermarketekben tervezett átalakítás, amelynek során összevonják, illetve egyszerűsítik a munkaköröket a vásárlókkal közvetlen kapcsolatot jelentő ügyfélszolgálatokon – írja a napilap hétfői számában.

A lépést az anyaországban, valamint a kelet-közép-európai Tesco ­Europa-csoport valamennyi tagjánál végrehajtják: hazánkban például megszűnik a vevőszolgálati specialista munkakör, az átszervezés leépítést is magával hozhat – értesült a lap londoni forrásból.

Forrás: AFP

A múlt héten Angliában bejelentették, a Tesco vállalat tovább egyszerűsíti működési struktúráit a hatékonyság növelése érdekében, és a vezetők számára egyértelműbb elszámoltathatóságot biztosít a kollégák és az ügyfelek felé. Ennek jegyében megszüntetnek több vezetői munkakört az Egyesült Királyságban található több mint 750 nagy üzletben és hét teljesítési központban, és pél­dául vevőszolgálatokat alakítanak át. Az angliai átszervezés 1700 munkavállalót érint – írja a lap.

A lap megkeresésére a Tesco Globál Zrt. azt közölte: az említett strukturális változások a Tesco angliai üzletágát érintik, s nincsenek hatással a magyarországi működésre. Ezzel szemben a lap úgy értesült, racionalizálás miatt az egész kelet-közép-európai régióban, illetve hazánkban is újabb átalakításokat rendelt el az anyacég.

A napilap londoni forrása elmondta, központi utasításra a magyarországi hipermarketekben – amelyek a 206 üzlet nagyjából felét teszik ki – átalakítják az ügyfélszolgálatokon dolgozók feladatköreit. Így például több munkakört összevonnak, s ugyan a vevőkkel való kapcsolattartást vagy például a garanciális ügyek intézését ellátó vevőszolgálatok megmaradnak az áruházakban, de jellemzően egy-egy munkatárssal a korábbi több, erre a célra kijelölt dolgozó helyett.

A lap információi szerint nem feltétlenül szándék, hogy alkalmazottaktól váljanak meg, azonban nem lesz mindenki számára elfogadható új szerep a cégnél, vagyis az átszervezés leépítéssel járhat.

A Magyar Idők cikke megjegyzi, hogy folyamat a környező országokban már elkezdődött, ahol ráadásul több üzletbezárás is történt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.