BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bizakodhat a Zwack

Fellendülést hozhat a jövő év a Zwack Unicum Nyrt. számára, ha a tervek szerint zajlik a koronavírus elleni védekezés, és magára talál az italgyártónak kiemelten fontos vendéglátóipar.

Az OTP elemzője 17 083 forintra emelte a Zwack Unicum papírjaira vonatkozó célárát, majdnem 1700 forinttal magasabbra a saját, korábbi célárukhoz képest. Az ajánlás továbbra is tartás. A negyedéves elemzői kommentár megjelenése előtti utolsó záróár szerint a Zwack papírjai 16 850 forintot értek, ehhez képest szűk, 1,4 százalékos a felértékelődési potenciál. Az elemzés szerint a koronavírus elleni vakcinák megjelenése és elterjedése

erősen átrajzolja a járványhelyzet idején tapasztalt piaci viszonyokat.

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Ez a szeszesital-gyártó számára kedvező helyzet lenne, hiszen ha a lakosság beoltása a tervek szerint történik, várhatóan a belföldi turizmus és a vendéglátás területén is visszapattanás jöhet, amiből profitálhat a Zwack – állapítják meg. A vendéglátóipar állapota meghatározó az Unicumot gyártó társaság számára, hiszen hagyományosan az értékesítések csaknem felét adja. A már novembertől hatályos újabb korlátozó intézkedések azonban ismét nehéz helyzetbe hozták az értékesítést,

ahogy a karácsonyi szezon szokásos rendezvényeinek elmaradása sem könnyíti meg rövid távon a cég dolgát.

Fotó: OTP negyedéves elemzése, VG-grafika

A kockázatokat is figyelembe véve az OTP elemzője fenntartja korábbi prognózisát, amely szerint a Zwack a jövő márciussal záruló 2020–2021-es üzleti évében 11,3 milliárd forintos nettó értékesítést érhet el. Emellett 1,2 milliárdos lehet az EBIT, míg az egy részvényre jutó eredmény 440 forintra csökkenhet az egy évvel korábbi 833 forintról. A szakértő várakozásai szerint az idei év eredményei után jövőre papíronként 165 forint osztalékkal számolhatnak a befektetők, és ez vélhetően 830 forint fölé nő majd a 2022–2023-as üzleti évre. Tegnap a Zwack jelezte, hogy a 2021. január 28-ra kitűzött rendkívüli közgyűlést a járványhelyzet, valamint a vonatkozó kormányrendelet előírásai miatt nem tartják meg, ehelyett a cég igazgatósága jár majd el az alapszabály módosítása és kiegészítése ügyében.

A Zwack részvényei tegnap elenyésző forgalom mellett 0,6 százalékkal nőttek a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában.

Ezzel az árfolyam az elmúlt egy hónapban csaknem 3,4 százalékkal erősödött,

de az év elejéhez képest még így is 4 százalékos lemaradásban van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.