BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Együttműködésről döntött a TikTok és az IMDb

A TikTokon keresztül hozzá lehet majd férni a jövőben a IMDb filmadatbázisához. A felhasználók címkéket és linkeket helyezhetnek el azokon a videóikon, amelyek kapcsolódnak egy konkrét filmhez vagy sorozathoz. Ezen keresztül a követők egy kattintással megnézhetik az olyan releváns információkat, mint a film szereplőgárdája, megjelenésének ideje, a játékidő és a többi.

A TikTok licenceli az IMDb adatait egy új funkció bevezetésével. A tartalomgyártók linkeket és címkéket helyezhetnek el a videóikon, amelyeken keresztül a követőik tájékozódhatnak azokról a filmekről és sorozatokról, amelyek szerepelnek az adott kontentben. Az átlinkelésen keresztül az IMDb-n feltüntetett stáblistát, játékidőt, a megjelenés dátumát és még sok más információt ismerhetnek meg a TikTok-felhasználók.

Bishkek,,Kyrgyzstan,-,March,14,,2020:,Tiktok,App.,Tik,Tok Bishkek, Kyrgyzstan - March 14, 2020: TikTok app. Tik Tok application icon on iPhone screen. Tiktok Social media network.
Fotó: Shutterstock

A The Hollywood Reporter azt írta, hogy az új funkciót először az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban vezetik be. A videókban elhelyezett címkéken keresztül a felhasználók egy másik felületre kerülnek át, ahol az IMDb adatbázisából származó információk lesznek feltüntetve. Természetesen a linkek az adott filmről vagy sorozatról szóló más TikTok-videókhoz is elvezetik a felhasználókat.

A TikToknál kizsigerelik a dolgozókat – állítja egy korábbi magas beosztású alkalmazott

A volt menedzser lemondott az óriási fizetéséről, mert nem bírta elviselni a kínai céget.

A tartalomgyártók a profiljukon is feltüntethetik a kedvenc filmjeiket, az átlinkelés innen is működni fog.

Az új funkció bevezetésének szükségességéről a ByteDance stratégiai partnerségért felelős igazgatója beszélt. Grace Li elmondta, hogy a TikTokon a #FilmTok, #MovieTok és a #TVTok címkékkel ellátott videók együttesen több mint 25 milliárd megtekintést értek el. Ebből a cég azt a következtetést vonta le, hogy a felhasználók számára fontosak a filmes tartalmak, így mindenképpen azt szerették volna, ha ezen a területen szélesebb lehetőségekkel rendelkeznek a felhasználók.

Örömmel üdvözöljük a TikTokot mint a legújabb nagyvállalatot, amely az IMDb-adatokra támaszkodik, hogy új élményeket biztosítson ügyfelei számára 

– mondta Nikki Santoro, az IMDb operatív igazgatója. Hozzátette, hogy ez az együttműködés segíti az IMDb küldetését, amely szerint minél több embert szeretnének megismertetni a lehető legtöbb nagyszerű filmmel és sorozattal.

Miközben folyamatosan keressük a TikTok-élmény gazdagításának új módjait, ez az IMDb-vel együttműködésben kifejlesztett új funkció több lehetőséget kínál közösségünknek az általuk kedvelt tartalmak felfedezésére, létrehozására és megosztására

– mondta Grace Li.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.