BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Légiutas-kísérő állást hirdet a Netflix évi több mint 140 millió forintért

Átszámolva 140 millió forintos fizetésért keres légiutas-kísérőt a Netflix. A cég az egyik magánrepülőgépére keres alkalmazottat. Az Egyesült Államokban a légiutas-kísérők átlagosan 62 ezer dollár körüli összeget keresnek, a Netflix pedig 385 ezret ajánl. Csütörtökön a vállalat közzéteszi a 2022 negyedik negyedéves jelentését. A harmadik negyedévről azt közölte a cég, hogy sikerült megállítaniuk az előfizetői bázisuk nagymértékű zsugorodását.

A Netflix légiutas-kísérőt keres az egyik magánrepülőgépére – írta meg a BBC. A streamingóriás évente 385 000 dollárt, vagyis átszámolva több mint 140 millió forintot fizetne a megfelelő alkalmazottnak. Az álláshirdetés szerint olyan embert keresnek a posztra, aki független ítélőképességű, diszkrét és kiemelkedő ügyfélszolgálati képességekkel büszkélkedhet.

Protest against advertisement A cut up finger in the shape of a currywurst can be seen on an advertisement from US American streaming service Netflix at Potsdamer Platz in Berlin, Germany, 21 February 2017. The poster is an advertisement for the new Netflix zombie series 'Santa Clarita Diet.' The various posters have not been met with enthusiasm everywhere. Due to several complaints received by the German advertising council, Netfilx must now remove several banners. Photo: Paul Zinken/dpa | usage worldwide   (Photo by Paul Zinken/picture alliance via Getty Images)
Fotó: Getty Images

Olyan emberre van szükségünk, aki képesönálló munkavégzésre 

– közölte a vállalat. A Netflix tavaly több száz munkahelyet szüntetett meg az előfizetői szám csökkenése miatt.

Ezeket az állásokat a munkaerőpiacon évi 60 és 385 ezer dollár közötti fizetésekkel hirdetik. Ezek az összegek tartalmazzák a teljes javadalmazást, minden extra kiegészítéssel együtt 

– olvasható a Netflix honlapján olvasható hirdetésben. A cég azt is közölte, hogy a fizetést hozzá fogják igazítani a megfelelő jelölt hátteréhez, tapasztalataihoz és készségeihez.

Brutális esésben a Netflix, váratlan helyről érte őket támadás

A streamingszolgáltató újítása alaposan a visszájára sült el, most futhatnak a pénzük után.

A légiutas-kísérő állást a cég kaliforniai San Joséban található központba keresik, és a munka jellegéből adódóan a szerepkör rengeteg utazással jár az Egyesült Államokon belül és azon kívül.

A légiutas-kísérő feladatai közé tartozik, hogy a pilótafülkében, a kabinban és a galériában lévő vészhelyzeti berendezéseket a felszállás előtt ellenőrizze. Emellett részt kell venni a berakodásban és a raktározásban, így elengedhetetlen, hogy legalább 14 kilós csomagokat meg tudjon emelni.

Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala szerint az országban a légiutas-kísérők átlagos éves fizetése nagyjából évi 62 ezer dollár. Ezzel kapcsolatban a BBC megkereste a Netflixet, de a szóvivőjük közölte, hogy nem kívánják kommentálni a bérezésük kiszámításának részleteit.

A Netlfix csütörtökön közli a 2022 utolsó negyedévének eredményeit. A harmadik negyedévben a cég szerint 2,4 millió háztarással bővítették előfizetői bázisukat, ami azért furcsa, mivel korábban annak csökkenéséről lehetett hallani. A vállalat szerint a Stranger Things és a Jeffrey Dahmer sorozat volt az a sikersztori, ami visszacsábította a nézőiket.

Az eredményi javítása érdekében a Netflix bevezette a reklámokkal tűzdelt olcsóbb szolgáltatását, illetve elkezdett keményen fellépni a jelszómegosztások ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.