BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félre ChatGPT, jön a Tongyi Qianwen, és az Alibaba nem fél használni

A kínai óriás minden platformjába beépíti majd a mesterséges intelligenciára építő termékét.

Saját teremtményével nyomhatja le az egyre népszerűbb ChatGPT-t az Alibaba. A kínai óriás ugyanis hamarosan minden termékébe beépíti majd a Tongyi Qianwen nevű mesterséges intelligenciáját. A cég a hírt kedden jelentette be, amelynek a hatására a papírjainak az árfolyama 3 százalékot nőtt a hongkongi tőzsdén. 

Signage at the Alibaba Group Holding Ltd. offices in Beijing, China, on Wednesday, March 29, 2023. Alibaba's overhaul could serve as a template for a restructuring of China Tech itself: a shake-up that achieves Beijings aim of carving up the countrys tech titans while unlocking potentially billions of dollars in pent-up shareholder value.
Fotó: Getty Images

Arról egyelőre nem tudni, hogy milyen határidővel dolgozik majd az Alibaba, azaz mikor jelenik meg a Tongyi Qianwen a különböző platformokon. 

A mesterséges intelligencia jelentősen javítja majd a felhasználói élményt, ráadásul bizonyos mértékben módosítható lesz a program 

– írta a közleményben a cég, amely különböző nyelvi csomagokat is ígér. Elsőként a munkahelyi applikációba, a DingTalkba építhetik be, amely keretében jelentéseket írhat majd értekezletekről, de e-maileket is küldhet, ahogy üzleti ajánlatokat is képes lesz összeállítani. 

Az Alibaba kínai felhasználói hamarosan hozzájuthatnak a béta verzióhoz. Az Alibaba szerint a program képes lesz képfelismerésre és szövegből képet is létre tud hozni. Az Alibaba a második kínai cég a Baidu után, amely ChatGPT-ellenfelet dob a piacra, a Baidu márciusban jelentette be saját verzióját, az Ernie Botot – írja a CNBC

 

A Reuters beszámolója szerint egy bemutatón a Tongyi Qianwen, ami azt jelenti, hogy "igazság ezer kérdésből", meghívóleveleket készített, megtervezte az utazási útvonalakat, és tanácsot adott a vásárlóknak a vásárláshoz szükséges sminktípusokról.

A Tongyi Qianwent kezdetben a DingTalk-ba, az Alibaba munkahelyi üzenetküldő alkalmazásába integrálják, és találkozói jegyzetek összefoglalására, e-mailek írására és üzleti javaslattervezetek készítésére használható. Tmall Genie-hez, az Alibaba hangsegédjéhez is hozzáadják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.