BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Budapest,,Hungary,-,Jan,20,,2024:,Foodora,,Online,Food,Delivery

A Foodora elárulta, Magyarországon is szállítanak-e majd élelmiszert drónokkal

A Stockholm-közeli, szigetekkel tagolt Värmdö régióban kezdi el drónos kiszállításait a Foodora. A gyorskereskedelmi platform magyarországi operatív igazgatója szerint hazánkban a nagyobb irodaházakban, zárt campusokon is megjelenhetnek az élelmiszert szállító robotok a jövőben.

Történelmi mérföldkőhöz érkezett márciusban a Foodora: a Tele2 és az Aerit vállalattal kötött együttműködési szerződés értelmében drónos kiszállításba kezdett Svédországban, az élelmiszeriparban elsőként. A gyorskereskedelmi platform ígéri: ez a partnerség forradalmasítja az élelmiszerek házhoz szállítását. 

foodora,
küldött kép
A magyarországi irodaházakban, zárt kampuszokon is megjelenhetnek a Foodora drónjai a jövőben.
Fotó: Foodora

Elsőként a Stockholm közeli, szigetekkel tagolt Värmdö régiót választották ki a drónos kiszállítások helyszínéül. A Foodora célja a további terjeszkedésen keresztül az, hogy a nehezen megközelíthető területeken is ugyanazt a szolgáltatást nyújthassa, mint a nagyvárosokban. 

  • A kiszállítási hatótáv 12 kilométer, 
  • a szállítási súly maximum 4 kilogramm,
  • a drón esőben, szélben és hóban is repülhet,
  • Värmdőben egész évben, napi 8 órában, 11 és 19 óra között szállítanak majd vele.

Garay Péter, a Foodora Magyarország operatív igazgatója szerint, bár nálunk nincsenek extrém nehezen megközelíthető városrészek vagy települések, mint egy széttagolt szigetekkel tarkított országban, a jövő logisztikája elképzelhetetlen cégük alakító részvétele nélkül.

„Magyarországon mindig is nélkülözhetetlenek lesznek a futárpartnereink, a technológiai lehetőségekre pedig inkább segítő kézként tekintünk. Olyan területeken tudjuk elképzelni az automatizációt, amely a futárok számára is könnyítést jelenthet: például egy nagyobb irodaházban vagy zárt campuson, ahol több perc is lehet, amíg a futár megtalálja a vásárlót vagy az ajtót, pedig már úton lehetne a következő rendelésért” – fogalmazott Garay. Hozzátette: ezekben a helyzetekben hasznos lehet egy az adott helyszínre optimalizált robot, amely átveszi a recepción a rendelést a futártól, és azt a megfelelő ajtóhoz vagy akár az íróasztalhoz viszi, miközben melegen tartja.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.