BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Árvízben megázott elektromos berendezések - teendők három pontban

Az E.ON fokozatosan visszaállítja az áramszolgáltatást azokon a területeken, amelyeken az árvíz miatt le kellett állítania. Az áramszolgáltás visszaállítása sok esetben automatikus.

Levonulóban az árvíz, lassan visszaállhat a szokásos rend az áramellátás területén is.

áram
A társaság munkatársai visszakapcsolják az áramot / Fotó: EON

 Az E.ON elvette, az E.ON visszaadta

  • Sorra kapcsolja vissza az áramszolgáltatást az E.ON Hungária csoport azokon az árvízzel érintett területeken, amelyeken már nem áll fenn veszélyhelyzet.
  • Az árvíz miatt összesen több mint 220 helyen kellett kikapcsolni az áramszolgáltatást.
  • A szolgáltatás újraindításához az érintett ügyfelek közreműködésére is szükség lehet.

A Dunántúl, Pest vármegye és Budapest áramhálózatának üzemeltetéséért felelős vállalatnak biztonsági okból kellett kikapcsolnia az áramszolgáltatást. Az intézkedés az említett több mint 220 helyen bő 2200 ügyfelet érintett. Az árvíz által veszélyeztetett települések szinte mindegyikén be kellett avatkoznia, a többi között Esztergomban, Kisorosziban, Nagymaroson, Pilismaróton, Szentendrén, Budakalászon és Budapest több kerületében.

Sok helyen automatikus az áram visszakapcsolása

Az energiacég szakemberei folyamatosan figyelik a Duna apadását, és ha a vízállás lehetővé teszi az elektromos berendezések biztonságos beindítását, azonnal visszaállítják az áramszolgáltatást. A visszakapcsolás a legtöbb esetben automatikusan történik.

Mi lesz az elázott beredezésekkel?

Az E.ON arra kéri az érintett ügyfeleket, ellenőrizzék ingatlanjaikban, hogy az árvíz miatt víz alá került-e a villanyórájuk, vagy más elektronikai berendezések, például konnektorok, csatlakozók.  
Ha az óra vagy az ingatlan belső áramhálózata elázott, akkor 

az ügyfélnek először regisztrált villanyszerelőt kell hívnia, aki ellenőrzi a mérőórát és azt is, hogy biztonságosan visszaállítható-e a szolgáltatás. 

Ezután az ügyfélnek kell kérnie a visszakapcsolást az E.ON ügyfélszolgálatától, ezt legegyszerűbben telefonon teheti meg. Ilyenkor az is fontos, hogy a visszakapcsolás egyeztetett időpontjában az ingatlanban tartózkodjon az ügyfél, mert csak így állítható vissza az áramszolgáltatás. 

Az érintettek számára a visszakapcsolás menetéről részletes tájékoztatás érhető el az E.ON weboldalán.
Az E.ON Hungária csoport – írja a közlemény – megerősített létszámmal dolgozik az árvízhelyzet kezelésén, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az árhullám levonulását követően mindenhol a lehető legrövidebb időn belül visszakapcsolja az áramszolgáltatást.
 

 

 


 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.