BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Visitors are visiting the McDonald's McCafe brand stand at a market in Shanghai, China, on May 1, 2024. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Nem találja ki, hol nyitott high-tech Big Mac-gyárat a McDonald’s

Kínában nyitott ipari parkot a McDonald’s. Az intelligens üzemben évente 300 millió kenyeret, 30 ezer tonna húskészítményt, 30 millió pékárut és kétmilliárd csomagolóterméket állít majd elő. A McDonald’s több mint 200 millió dollárt ruházott be a projektbe.

Az amerikai McDonald’s gyorsétteremlánc négy pékséggel és élelmiszer-beszállítóval, köztük a Bimbóval és a Tyson Foodsszal együttműködve közösen indít élelmiszerellátó bázist a közép-kínai Hopej tartományban. A Hopej Hsziaokan városában szerdán üzembe helyezett intelligens ipari park több mint 300 ezer négyzetméteres területen, 1,5 milliárd jüan (mintegy 206 millió dollár) értékű beruházással épült az élelmiszer-előállítás, a csomagolás és a hűtőlánc-logisztika területein.

Visitors are visiting the McDonald's McCafe brand stand at a market in Shanghai, China, on May 1, 2024. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
McDonald's
Kína
Big Mac
élelmiszerellátó bázis
Kínában nyitotta meg intelligens ipari parkját a McDonald’s / Fotó: AFP

Az ipari park a tervek szerint évente közel 300 millió kenyeret, 30 ezer tonna húskészítményt, 30 millió pékárut és kétmilliárd csomagolóterméket állít majd elő.

Phyllis Cheung, a McDonald’s kínai vezérigazgatója elmondta, hogy a gyorsétteremlánc 30 éve van jelen Kínában, több mint hatezer éttermet nyitott, amivel az ázsiai ország a vállalat második legnagyobb és leggyorsabban növekvő piacává vált.

Brutálisan olcsó menüvel újít a McDonald’s – 1850 forintért rengeteget lehet enni

Az új 5 dolláros menü egy szendvicset, krumplit, McNuggetset és üdítőt kínál. A McDonald’s abban bízik, hogy az új olcsó menüvel sikerül visszahódítania az árérzékeny vásárlókat.

Cheung szerint az élelmiszer-ellátást szolgáló intelligens park beindítása fontos lépés a kínai piacon való szerepvállalás elmélyítésében, és az ipari park tovább javítja a McDonald’s üzletek ellátási hatékonyságát, felgyorsítva továbbá a vállalat lokalizációját Kína középső és nyugati régióiban.

Az ipari parkban az egyes láncszemek átlagos automatizálási aránya meghaladja a 70 százalékot

– mondta el Cheung, hozzátéve, hogy a parkban olyan technológiákat alkalmaztak, mint az IoT (Internet of Things, a dolgok internete) és a Big Data. Ezeket a hatékonyabb integráció elérése érdekében használják a nyersanyagoktól kezdve, a gyártáson és a raktározáson át, a logisztikáig és a hűtőlánc elosztásáig, lehetővé téve a teljes folyamat adatainak valós idejű nyomon követését.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.