BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezek minden idők legsikeresebb Netflix-sorozatai

Több milliárd órát töltünk a streamingplatformok előtt. A Netflix az elmúlt években számos nagyszerű sorozattal örvendeztette meg a rajongókat, bár az is igaz, hogy sokan nem értenek egyet a cég egyes kreatív döntéseivel. Mindenesetre a számok a Netflixet igazolják. Itt van a vállalat 5 legsikeresebb sorozata.

A mai napig a Netflix a legnagyobb streamingplatform, amely saját gyártású sorozataival a képernyő elé szegezi a világ nézőit. Ez az öt sorozat érte el a legnagyobb nézettséget a szolgáltató kínálatából.

California,,United,States,-,May,28,2024:,Netflix,Logo,On
Netflix
Ezek a Netflix legnézettebb sorozatai / Fotó: Shutterstock

A toplista szériái mind angol nyelvű sorozatok, szóval az olyan sikercímek, mint a Squid Game nem szerepel a gyűjtésben. A Netflix az egyes sorozatok évadainak a nézettségét külön számolja, így a lista is ez alapján készült el. A megjelenő adatok a Netflix szeptember elsejei számait tükrözik. A sorozatok büdzséjét a gyártó nem hozta nyilvánosságra, így csak találgatások vannak róla, hogy egy-egy szériát mekkora összegből forgatott.

5. A vezércsel (The Queen’s Gambit)

A Vezércsel 2020-ban letarolta a közönséget. Senki nem gondolta volna, hogy egy ilyen lebilincselő szériát lehet alkotni Beth Harmon sakk-karrierjéből. A hétrészes sorozat rendkívül jó kritikákat kapott és a legnagyobb hollywoodi sztárok közé küldte a főszereplőt alakító Anya Taylor-Joyt.

A Queen’s Gambit Walter Tevis azonos című regénye alapján készült.

A sorozatot világszerte 112,8 milliószor nézték meg a Netflixen, a közönség 746 400 00 órát töltött előtte.

4. A Bridgerton család: Első évad (Bridgerton)

Julia Quinn bestseller regénye alapján készült Bridgerton család a Netflix egyik legikonikusabb sorozata. A szériát vagy utálják, vagy imádják, de az biztos, hogy mindenkiből kivált valamilyen érzelmet.

A sorozatban nyolc összetartó testvér keresi a szerelmet és a boldogságot a londoni elit köreiben. 2020-as debütálása óta már a harmadik szezonjánál tart a Bridgertonok története, a legnépszerűbb évad viszont egyértelműen az első volt. 

A sorozat első évadát 113,3 millió alkalommal tekintették meg a Netflixen, a nézők pedig 929 300 00 millió órát öltek bele.

3. Jeffrey Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori

Nagy port kavart 2022-ben, amikor a Netflix műsorra tűzte a Jeffrey Dahmer-sztorit. A történelem egyik legbrutálisabb sorozatgyilkosának története önmagában is elég borzasztó, pláne, ha a filmes eszközökkel még fokozzák is a hangulatot. Az áldozatok családjai tiltakoztak ellene, hogy a széria elkészüljön, hiszen így újra át kellett élniük a fájdalmat, amit Dahmer okozott nekik.

A Netflix végül hajthatatlan maradt és mindenképpen elkészítette a szörnyetegről készült sorozatot, ami a platform egyik legnézettebb darabja lett.

A nézők 115,6 millió alkalommal indították el a sorozatot, ami előtt 1 031 100 000 órát töltöttek.

2. Stranger Things, 4. évad

A Netflix talán legerősebb címe, ami végérvényesen a legnagyobb platformok közé emelte a streamingoldalt, az a Stranger Things. A nosztalgiára és a horrorra építő széria a mai napig az egyik legkedveltebb a kínálatba, amit az is jól mutat, hogy az új évadok érkezésekor megugrik a Netflix-felhasználók száma. 2016 óta a sorozat már a 4. évadnál tart és a rajongók tűkön ülve várják az 5. szezont.

Stranger Things / Fotó: NETFLIX

A Stranger Things 4. évadát 140,7 millió alkalommal indították el világszerte és a nézők 1 838 000 000 órát szántak rá az életükből.

A várva várt ötödik évadról egyelőre csak annyit tudni, hogy valamikor 2025-ben kerül fel a Neflixre.

1. A Netflix csodasorozata: Wednesday

A Wednesday sikere szinte felfoghatatlan. A sorozat 2023. november 23-án debütált és ilyen rövid idő alatt lett a Netflix legnézettebb sorozata. Tim Burtonnel a rendezői székben és Jenna Ortegával a főszerepben a Wednesday minden várakozást felülmúlt. 

Wednesday / Fotó: NETFLIX

A soft horror köntösbe öltöztetett, enyhén gótikus stílusú széria sikerét az is megalapozta, hogy a PR-csapat tökéletes gerillamarketinget dolgozott ki a széria mellé. A közösségi médiában a Wednesday hype szinte önmagát generálta, a TikTokot elárasztották a Jenna Ortegát utánzó táncos videók.

A Wednesday sorozatot 252,1 millió alkalommal kezdték el nézni, a felhasználók pedig 1 718 800 000 órát töltöttek az epizódok előtt.

A Wednesday második évadát 2025 szeptemberében kaphatjuk meg legkorábban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.