BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Avatar: Fire and Ash
film

Itt vannak 2025 legjobban várt filmjei

A filmrajongók számára igazi Kánaán lesz 2025. Rengeteg nagy költségvetésű blockbuster kerül majd a mozikba, minden hónapra jut valami szuperprodukció, amire érdemes lesz jegyet váltani. Ezek a jövő év legjobban várt filmjei.

A mozirajongók éve lesz a 2025-ös. Rengeteg igazi blockbuster kerül majd a filmszínházak műsorára. Várhatóan hónapról hónapra dőlnek majd meg a bevételi rekordok, ami jót is tesz a filmiparnak.

Avatar: Fire and Ash
film
2025 legjobban várt filmje James Camerontól az Avatar: Fire and Ash

A teljes 2025-ös kínálatot felsorolni szinte lehetetlen lenne, a Világgazdaság kiválasztott hat filmet, amelyek biztosan kasszát fognak robbantani jövőre.

Michael

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a filmkészítőknek megéri elmerülni a a legnagyobb zenei csillagok életében. A 2018-as Bohém rapszódia, a 2019-es Rocketman vagy a 2022-es Elvis mind hatalmas sikert aratott a kasszáknál. A Lionsgate és a Universal stúdió végül úgy döntött, hogy addig kell ütni a vasat, amíg meleg, s egy újabb előadó életrajzi filmjét készítik el.

Michael / Fotó: Lionsgate

A Michael nem meglepő módon a történelem egyik legellentmondásosabb sztárjáról, Michael Jacksonról szól. Jackson életét már számtalan dokumentumfilm bemutatta, de John Logan forgatókönyvíró és Antoine Fuqua rendező úgy látta, hogy még van mit elmesélni a pop királyáról. Az alkotás egy zenés filmdráma lesz, amely passzol az elhunyt csillag történetéhez.

A Michael egyik különlegessége, hogy a címszerepben Michal Jackson unokaöccsét, Jaafar Jacksont láthatjuk majd.

A film várhatóan 2025. április 18-án jelenik meg.

Ballerina: A John Wick Story

A nyarat sokan uborkaszezonnak tartják a mozikban, amikor nem sok blockbustert küldenek vászonra a stúdiók. Amikor a közönség jelentős része nyaral, lehetséges, hogy nem a legjövedelmezőbb moziba küldeni egy több száz millió dollárból készült alkotást. A Lionsgate stúdió viszont úgy volt vele, hogy egy igazán jó filmre bármikor beülnek az emberek, így a nyarat meg is nyitja a John Wick spin-off filmjével, a Ballerinával. A John Wick mozik hatalmas sikert arattak, egyrészt a pörgős akció, másrészt a főszereplő Keanu Reeves miatt.

Ballerina: A John Wick Story

Felmerül a kérdés, hogy van-e értelme különálló történeteket elmesélni a bérgyilkosos sorozat fősodrán kívül? Abban az esetben, ha a főszerepbe Ana de Armas kerül, biztosan van. Napjaink egyik legfelkapottabb színésznője már bizonyította, hogy jól áll neki a kémes, bérgyilkosos műfaj az utolsó James Bond-filmben, most viszont egy egész mozi kerül a vállára.

A Ballerina egy neo-noirakció-thriller lesz. A forgatókönyvet Shay Hatten írta, a rendezői székben pedig Len Wisenman kapott helyet.

A filmben Ana de Armas bosszúhadjáratot folytat családja gyilkosai ellen. A Ballerina eseményei a John Wick 3. és 4. része között játszódnak.

A film bemutatóját 2025. június 6-ra időzítették.

John Wick mellett tűnt fel a világ legrettegettebb kidobóembere, aki még Elon Muskot is elzavarta

Feltűnt a John Wick 4. részében a világ egyik leghíresebb szórakozóhelye, a berlini Berghain. Ráadásul a főszereplőt nem más kísérte el a techno szentélyébe, mint a legendás Sven Marquardt, a leghíresebb kidobóember. A marcona Marquardt arról vált híressé, hogy egyetlen pillantásával eldönti, hogy ki léphet be a szórakozóhelyre, azt viszont senki nem tudja, minek alapján válogatja meg a vendégeket. Az biztos, hogy Elon Musk, a világ leggazdagabb embere nem ment át Marquardt rostáján.

F1

Külön érdekes lesz Magyarország számára az F1, hiszen a száguldó cirkuszról szóló filmet részben hazánkban, a Hungaroringen forgatták. A moziban Brad Pitt ül volán mögé.

Fotó: Warner Bros.

A történet Sonny Hayes (Brad Pitt) Forma–1-es pilótáról szól, akinek az 1990-es években egy baleset miatt fel kell hagynia a versenyzéssel. Az egyik csapat tulajdonosa felkeresi a már visszavonult Hayest, hogy térjen vissza mentorálni egy feltörekvő versenyzőt, Joshua Pearce-et.

A hírek szerint Pitt 30 millió dolláros gázsit kapott a szerepért.

A film várhatóan 2025. június 25-én érkezik.

The Fantastic Four: First Steps

Ez a lista sem marad Marvel képregényfilm nélkül. A Fox felvásárlása után csak idő kérdése volt, hogy a Disney elkezdje felhasználni újonnan megszerzett képregényes karaktereit. Több hőst, például Hugh Jackman ikonikus karakterét, Rozsomákot már be is mutatták a Deadpool és Rozsomák című moziban, de még mindig rengeteg figura van, akiket feltehetnek a vászonra. 

The Fantastic Four: First Steps / Fotó: Marvel

A Disney megpróbálkozik feltámasztani egy már kétszer is elbukott szuperhőscsapatot, a Fantasztikus Négyest. Bizakodásra adhat okot, hogy a filmben olyan sztárok bújnak főszereplők bőrébe, mint Pedro Pascal (Reed Richards) vagy Vanessa Kirby (Sue Storm).

Legutóbb a Fox 2015-ben próbálkozott egy új Fantasztikus Négyes-filmmel, de az alkotás a mozipénztáraknál és a kritikusok előtt is hatalmasat zakózott. A Disney-nek szüksége van rá, hogy új löketet adjon a képregényfilmes univerzumának, mivel az utóbbi két évben nem születtek sikeres Marvel-filmek. Ez alól csak az A galaxis őrzői: 3. rész és a nemrég bemutatott Deadpool és Rozsomák voltak a kivételek.

A film várhatóan 2025. július 25-én kerül mozikba.

Zootropolis 2.

A listánkra egy animációs alkotás is felkerült, hiszen a 2016-os Zootropolis anyagi és kritikai szempontból is hatalmas siker lett. A Disney mélyebb mondanivalóval rendelkező filmjeit általában a Pixar szolgáltatja, azonban az állatos film történet és karakterek terén is megállta a helyét.

Zootropolis 2. / Fotó: Disney

A Zootropolist 150 millió dollárból készítette a Disney, és több mint 1 milliárd dollárt kalapozott vele össze a mozipénztáraknál.

Az állati bőrbe bújtatott rendőrfilm egy igazán kreatív világot mutatott be, ahol az emberi értelemmel rendelkező állatokhoz igazítottak egy teljes várost. Külön kiemelendő, hogy az alkotók nem féltek komolyabb történetet írni, és a Zootropolis a film második felére valódi politikai thrillerré válik.

A második részben visszatér Judy Hopps és Nick Wilde nyomozó, és egy titokzatos hüllő után nyomoz.

A film várható megjelenése 2025. november 26.

2025 legjobban várt filmje: Avatar: Fire and Ash

2025 talán legjobban várt filmje James Cameron űreposzának folytatása, az Avatar: Fire and Ash. Az köztudott volt, hogy a rendező öt filmben tervezi elmesélni Pandora és a Na’vik történetét. Az külön öröm, hogy csupán három évet kell várni a filmre, hiszen az első és második rész között tizenkét év telt el.

A harmadik filmben visszatérnek a főbb karakterek, Jake Sully és családja pedig találkozni fog a cseppet sem barátságos „hamu népével”, egy rendkívül agresszív törzzsel, amely Pandora vulkanikus területein él. Cameron a három filmet eddig az elemekhez kötötte. Az első Avatarban a dzsungelben élő Omaticaya törzs volt a fókuszban, a Víz útjában pedig a tengeren élő Metkayina törzs. A harmadik filmnek a tűz adja majd a szimbolikus hátteret.

A film várhatóan 2025. december 19-én jelenik meg.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.