BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A KRÉTA-rendszerben igényelhető az iskolások ingyenes laptopja

Idén is folytatódik a program. Százezer laptopot kapnak ingyenesen magyar diákok.

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram. Több ezer gyermek jut térítésmentesen Notebookhoz vagy laptophoz.

Portrait,Of,Young,Woman,Studying,At,Home,During,Online,Courses
Fotó: Shutterstock

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az 5., 9. és hatosztályos gimnáziumokban a 7. évfolyamon tanulókkal. Az igényléshez csupán egy regisztráció szükséges

 – írja Facebook-oldalán a miniszterelnök főtanácsadója, Nyitrai Zsolt. Ismertette, hogy a magyar diákok részére eddig több mint 450 ezer laptopot biztosítottak. Az idei évben folytatódó programban további több mint százezer laptopot kapnak ingyenesen.

A KRÉTA-rendszerben igényelheti a szülő, gondviselő

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár elmondta, hogy mivel a gyermek még kiskorú, ezért a szülő, a gondviselő tudja az igénylést benyújtani október 7-ig. Ehhez be kell lépnie a gyermeke iskolájának KRÉTA-rendszerébe, ott az eszközigénylés vagy tárgyi eszközügyintézés menüpontot kell választani. Fontos, hogy nem a gyermek, hanem a szülő adatait kell megadni a személyi igazolványban foglaltaknak megfelelően, majd a regisztráció benyújtása gombra kattintva kész is az igénylés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.