BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A cseh Agrofert veheti meg az OMV egyik üzletágát

Tovább bővíti régiós tevékenységét a cseh csoport.

A cseh Agrofert-csoport veheti meg 810 millió euróért a Borealis nitrogénüzletágát – közölte csütörtök este az OMV vegyipari leányvállalata. 

Az Agrofert kötelező ajánlatot tett, az ügylet zárása pedig az év második felében várható

– tette hozzá az osztrák cég, hangsúlyozva, hogy még a szükséges engedélyeket is be kell szerezni.

OMV, Austrian Oil Company
Fotó: Igor Zarembo / Sputnik via AFP

A közlemény szerint az Agrofert-csoport számos iparágban tevékenykedik a közép-európai régióban, többek között a vegyiparban, a mezőgazdaságban és az élelmiszer-termelésben is. A 2021-ben 7,5 milliárdos konszolidált forgalmat bonyolító konszern több mint 200 vállalatot tömörít, és mintegy 31 ezer embert foglalkoztat. Az Agrofert egyben Európa egyik vezető növénytápanyag-gyártója is, Németországban, Csehországban és Szlovákiában található üzemekkel. A Borealis nitrogénüzletága növényi tápanyagokat, melamint és nitrogéntermékeket is forgalmaz.

Hamarosan megkezdődnek a kötelező tájékoztatási és konzultációs eljárások a munkavállalók képviselőivel 

– áll még a Borealis közleményében.

A Borealis a jövőben az alaptevékenységére összpontosít, azaz a poliolefinek és az alapvegyszerek területén alkalmazott megoldásokkal foglalkozik a körforgásos gazdaság keretei között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.