BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
_Z2K9977

Gyárfás Tamás ügyvédje: új bizonyítékunk van

Az ügyészség súlyosabb ítéletet kért Gyárfás Tamásra, amin a volt közszereplő ügyvédje nem lepődött meg. Zamencsnik Péter szerint ugyanakkor még így is megalapozatlan és rettentő téves ítélet született, így ők is fellebbeztek az elsőfokú ítélet ellen. Az ügyvéd belengette, hogy új bizonyítékot találhattak Gyárfás Tamás ártatlanságának bizonyítására.

Súlyosabb büntetést kért Gyárfás Tamásra az ügyészség, valamint kezdeményezték a letartóztatását is. Fenyő János megölésének ügyében a Fővárosi Törvényszék februárban hirdetett elsőfokú ítéletet, amelyben felbujtóként Gyárfás Tamást a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökét hét év fegyházra ítélte – írja az Atv.hu.

_Z2K9977
Az ügyészség súlyosabb ítéletet kért Gyárfás Tamásra.
Az ügyészség súlyosabb ítéletet kért Gyárfás Tamásra / Fotó: Kurucz Árpád

Az ügyészség súlyosabb ítéletet kért Gyárfás Tamásra

Zamecsnik Pétert, Gyárfás Tamás ügyvédjét nem lepte meg az ügyészség fellebbezése, mivel ezt már az ítélethirdetésen jelezte az ügyész – derült ki abból az interjúból, amit pénteken az ATV Egyenes Beszéd című műsorának adott.

A letartóztatási kérelemmel kapcsolatban a védő elmondta, hogy az ügyészség szerint erre azért van szükség, mert mivel Gyárfás vagyonosabb, elszökhet. Zamecsnik szerint ez a megállapítás minden alapot nélkülöz, hiszen védencének eddig is annyi szökési lehetősége lett volna „mint égen a csillag”, de nem tette meg.

Gyárfás Tamás is fellebbezett az ítélet ellen

Zamencsnik Péter szerint megalapozatlan és rettentő téves ítélet született. Azt a véleményem, hogy egy második móri ügyhöz közeledünk, ha ez így marad – mondta, majd kifejtette, hogy 

a bíróság két időben, térben és tárgyban teljesen eltérő beszélgetésből összemosott egy harmadikat „ami nincs”.

Ez volt a fő bizonyíték az ítélethez.

Új bizonyíték a láthatáron?

Az ügyvéd a beszélgetésben belengette, hogy olyan új információk birtokába jutott, ami segíthet fényt deríteni az igazságra. Mint mondta, 

magánnyomozásban találtak egy szálat, ami elvezethet a valódi felbujtóhoz. 

Szerinte ez új bizonyíték lehet, ám arról egyelőre többet nem árult el.

Az ügyvéd szerint ősz végén, tél elején lehet másodfokú ítélet.

Így tárgyalt Gyárfás Tamás Portik Tamással – videó

Gyárfás Tamás a telefonján élő adásban elindított egy hangfelvételt, hogy bizonyítsa: nem ő adott utasítást Fenyő János meggyilkolására. A felvételen Gyárfás és Portik Tamás hallható.


 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.