BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Káosz uralkodott Szevasztopolban az ukrán rakétatámadás alatt – videó

Oroszország az amerikaiakat okolja a Szevasztopolban történt több halálesetért, mivel Ukrajna az általuk szállított ATACM rakétákat használta a támadáshoz. Az ukrán rakétatámadás miatt káosz uralkodott a városban, és mintegy kétszáz ember sérült meg.

Oroszország az Egyesült Államokat hibáztatta, és következményeket ígért a Szevasztopol elleni ukrán rakétacsapásért, melyben tisztségviselők szerint négy ember – köztük két gyerek – halt meg. Az ukrán rakétatámadás következtében mintegy 150 ember sérült meg, mivel rakétatörmelék hullott egy közeli strandra. Az orosz védelmi minisztérium szerint Ukrajna amerikai ATACMS rakétákat használt.

This handout photo taken on May 25, 2022 and provided by the South Korean Defence Ministry in Seoul shows a US Army Tactical Missile System (ATACMS) firing a missile from an undisclosed location on South Korea's east coast during a live-fire exercise aimed to counter North Korea’s missile test. North Korea fired a volley of missiles early on May 25, including a suspected intercontinental ballistic missile, just hours after US President Joe Biden left Asia after a trip overshadowed by Pyongyang's sabre-rattling. (Photo by Handout / South Korean Defence Ministry / AFP) / ---- EDITORS NOTE ----- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / South Korean Defence Ministry" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS, ukrán rakétatámadás
Káosz uralkodott Szevasztopolban az ukrán rakétatámadás alatt / Fotó: AFP (illusztráció)

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője barbárságnak nevezte a rakétacsapást, és azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy orosz gyermekeket ölt meg. Peszkov felidézte, hogy Vlagyimir Putyin azt ígérte, célba veszik az Ukrajnának fegyvereket szállító országokat – írja a BBC.

Moszkva szerint a semlegesített ukrán kazettás robbanófejek lehulló törmelékei okozták a legtöbb balesetet és kárt.

Az orosz állami tévé által közvetített felvételek bemutatták, hogy káosz uralkodott az Ucskujevka negyed tengerpartján: az emberek elfutottak a lehulló törmelék elől, néhány sérültet pedig napozóágyakon vonszoltak el. Az orosz védelmi minisztérium szerint amerikaiak programozták és amerikai műholdak vezérlik az ukrán ATACMS rakétákat.

Az infrastruktúra elleni folyamatos orosz támadások közepette a nagy nyári hőség idején ismét bajban van Ukrajna áramellátása. Az orosz–ukrán háború kitörése óta az előző években is több nyári napon kellett tervezett áramkimaradásokat beiktatni, és ez az idei nyáron sincs másképp.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.