BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az MSZP fedőnevű mutyi bt. és a gyülekező felhők – Orbán Viktor interjú

Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek adott interjújában úgy vélte: most eldőlhet, hogy az SZDSZ valóban megújul-e, és változtat doktriner politikáján vagy továbbra is az MSZP fedőnevű mutyi bt. kültagja marad.

Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta: a magyar alkotmányosság ugyan kitüntetett értékként kezeli a stabilitást, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne változást kezdeményezni, az Országgyűlés bármikor feloszlathatja önmagát. Hozzátette: nyilvánvaló, hogy a helyzet kulcsa most nem a Fidesz, hanem az SZDSZ kezében van. Ezzel kapcsolatban úgy vélte, elképzelhető, hogy az elnökváltás után a liberális párt valóban megújul, és felhagy bezárkózó, doktriner, és elutasított politikájával.

A jelenlegi helyzettel kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: az MSZP 2006-ban hazugsággal nyerte meg a választásokat, és a hazugságokkal azóta sem hagyott fel. Nem is teheti, hiszen nincsenek valódi eredmények, Magyarország pedig egyre mélyebb gazdasági, és szociális válságba süllyed. Ezért tehát a szocialisták részéről az egyetlen felhasználható eszköz a riogatás, a félelemkeltés, a negatív kampány. Arra a kérdésre, hogy önmaga nem szolgált-e munícióval a baloldal számára a Kéri-rendezvényen elhangzott beszédével, úgy válaszolt: muníciót mindig tudnak találni, példaként Kövér László kötelesként emlegetett beszédét hozta fel. Mint mondta, "nincs az az ostoba hazugság, tisztességtelen módszer, amelynek használatától a baloldali gyűlöletkampányok kitervelői visszariadnának."


Hozzátette: az előző választások óta sokkal rosszabbul mennek a dolgok, halmozódnak a kifizetetlen számlák, egy év alatt tizenegyezerrel nőtt a munkanélküliek száma, sorra zárnak be a gyárak, Magyarországon egyre többek számára már a fizikai biztonság is elérhetetlen.

A lehetséges megoldással kapcsolatban elmondta: a kilencvenes évek végén megszűnt másfél millió munkahely, és ha ebből nem tudnak legalább egy milliót újrateremteni, akkor nem lesz változás. Úgy vélte, ma munkaellenes járulékrendszer alakult ki az országban, ezért az adó- és járulékcsökkentés eszközével azonnal élni kell. Mint mondta, a felhők gyülekeznek az állampolgárok feje fölött, ezért azonnal cselekedniük kell. A válságkezelés kiindulópontja a legnagyobb ellenzéki párt vezetője szerint csak a közbizalom újjáépítése lehet. A Fidesz elnöke emellett fontosnak tartja, hogy történjen meg a világos elszámolás az ország kifosztása tekintetében, és az ezzel kapcsolatos felelősséget elosszák. Úgy fogalmazott: a magyar társadalom ezt várja el és ez így is lesz.

Kapcsolódó cikk: Orbán percek alatt kirúgna 186 képviselőt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.