BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Egyre kifinomultabbak az eszközeik" – Szilvásy a szélsőséges szervezetekről

Szilvásy György titokminiszter a Magyar Narancsnak arról beszélt: a szélsőjobboldali szervezetek folyamatosan fejlesztik technikáikat, az internet segítségével képzik egymást és ügyelnek arra, hogy az őket terhelő bizonyítékok rejtve maradjanak.

Szilvásy György szerint széleskörű összefogás eredménye volt a kuruc.info leállítása. Mint azt a Magyar Narancsnak adott interjújában elmondta: a hazai kormányzati, az amerikai szervek, az amerikai nagykövetség, illetve az ottani magyar szervezetek közös érdeme volt a szélsőjobboldali honlap beszüntetése – számol be a Népszabadság.

Szilvásy megerősítette: a hatóságok követik a kuruc.info működtetőinek lépéseit, így képesek újabb és újabb szervereken is utolérni és beszüntetni a szervezet működését. Hozzátette: az ilyen eszközök alkalmazása csak törvényi felhatalmazás alapján történhet. A titokminiszter szerint a szélsőjobboldali szervezetek egyre professzionálisabban működnek, az internet segítségével tartják egymással a kapcsolatot és cserélik ki az információkat. Mint mondta, egyre kifinomultabbak az eszközeik, ugyanakkor ez a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) számára nem okoz problémát.

A miniszter képtelen és aljas vádnak nevezte, hogy a radikális csoportok vezetőit azért nem kapják el, mert az NBH ügynökei; ez "a Fidesz főnökeinek a szövege, aztán átvették a csatlósok" - fogalmazott. "Akármilyen színezetű is lesz a következő kormány, ezeket a károkat nagyon nehéz lesz majd helyrehozni" - tette hozzá.

Előzmények

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.