BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dél-Oszétia Oroszországhoz csatlakozna?

"Természetesen Oroszország részévé fog válni Dél-Oszétia" – közölte Edvard Kokoity, a szakadár grúz köztársaság elnöke külpolitikai szakértők oroszországi Szocsiban tartott találkozóján.

Egy órával a fenti nyilatkozata után azonban már máshogy válogatta meg szavait az elnök. "Dél-Oszétia nem tervezi, hogy Oroszországhoz csatlakozik" - idézi a Neue Zürcher Zeitung Kokoityt.

Ezzel szemben Abházia biztosan nem akar csatlakozni Oroszországhoz. "Ez a kérdés nincs ma a napirenden" - jelentette ki Szergej Bagaps abház elnök a RIA Novosztyi jelentése szerint. Az abház nép az ország teljes függetlenségét akarja - szögezte le a szocsi találkozón.

A 90-es évek elején elszakadt területek függetlenségét eddig Oroszország és Nicaragua ismerte el. Valamint ők maguk egymást, kölcsönösen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.