BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dicsérni kellene a magyar külügyet a bolíviai gyilkosság után?

A bolíviai rendőrség kommandósai meggyilkoltak három személyt, köztük két magyart, és börtönben van azóta is még egy honfitársunk – fogalmazott Nagy Andor, a KDNP frakcióvezető-helyettese napirend előtti felszólalásában.

Végzetes hibának tartom, hogy a külügyminiszter túl későn reagált 4-5 napos késéssel. Úgy vélte, Magyarország jó hírneve forog kockán.

Gyorsan, szakszerűen és megfontoltan reagált a Külügyminisztérium – reagált minderre Szabó Vilmos, a szaktárca államtitkára.

Mint mondta, az akció április 16-án éjjel történt, a magyar kormány április 17-én azonnal tájékoztatást kért, majd a bolíviai tiszteletbeli konzult megbízták az eset körülményeinek felderítésével és a konzuli segítség nyújtásával.

Balázs Péter külügyminiszter pedig április 20-án Bolíviába küldte Józsa Mátyás argentínai nagykövetet. Úgy vélte, a külügyi tárca a nemzetközi szabályok adta keretek között mindent megtett állampolgárai védelme érdekében, ezért Nagy Andornak inkább dicsérnie kellett volna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.